Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 15:46 - Red Allert 3
Автор: damnation Категория: Хоби   
Прочетен: 4087 Коментари: 1 Гласове:
0



От както се помня, съм запален почитател на релновременните стратегии ( RTS ). Има нещо опияняващо в това да се вживееш в ролята на лидер, на тиранин, на полу-бог който с махване на ръката решава дали подчинените му да живеят...или да умрат за каузата.

Серията Command & Conquer винаги е била на високо ниво - графика, звук, геймплей - всичко е било на максимално за времето и технологичните възможности ниво. Тук представям третата част на серията Red Allert - една алтернативна реалност, в която втората световна война и студената война са малко по-така.

Историята : Въпреки че не блести с гениалност, историята е зарибяваща. Руснаците, наплашени от наближаващия не особено приятен за тях край на войната, и факта че американците имат атомни бомби, предприемат отчаян ход - използвайки експериментална технология, те се връщат в миналото и премахват Айнщайн - така атомната бомба никога не бива открита и бъдещето се променя. За тяхна жалост - в посока, в която освен Съединението ( САЩ и Англия ) се появява и трета световна сила - Империята на изгряващото слънце.

Играчът има правото да доведе назряващата нова война до победен край с всяка от трите световни сили в кампанията, или просто да сее разрушение в картите за свободна игра.

Расите :

1. Съветския съюз - Водени от амбициозния премиер Анатоли Черденко и доблестния генерал Круков, съветите се борят за световен ред, смачквайки всяка съпротива под кубинката на червената армия. Техните единици са бавни, тежки, ужасяващо скъпи и също така, ужасяващо ефективни в сеенето на разрушение.
Въоръжени с единици използващи електричество за да пържат враговете, огромни цепелини-бомбардировачи, голям брой механични единици-амфибии, бойни мечки разправящи се бързо и ефективно с всяка пехота и чудовищните си танкове Апокалипс, руснаците са подходящ избор за всеки начинаещ играч - кратко и лесно е.
Правиш армия. Пращаш я по посока на противника. Забравяш за случая.
Трябва да спомена, че началото с руснаците е бавно и трудно - поне докато не изградиш нужните технологии, и не завладееш поне 3 златни мини.
image

2. Съединението - тази страна в конфликта е най-скучновата. Умиротворители, танкове, хеликоптери и самолети - единиците им са близки до реалноста, средни и като цена, и като мощност. Може би, най-балансираната армия.
Впечатление правят техните лъчеви танкове, който, ако оставиш без надзор, могат да изпепелят за секунди армията ти, както и танковете им, които създават излюзорно поле и крият околните единици под него.

3. Империята на изгряващото слънце.

Жълтурите не са си губили времето - т.е - паралелното време. Технологията им е доста по-напреднала от тази на останалите, единиците им крайно футуристични, като имат дори огромни крачещи роботи, натъпкани с оръдия ( така понатите от анимето mech-ове).
Въпреки че, единиците им са лесно чупливи и не особено мощни, Японците имат няколко предимства - всичко при тях е евтино, бързо и невероятно повратливо. Повечето им бойни единици са универсални - стрелят и по земя, и по въздух, летят, подскачат, плуват или се закопават под земята, правейки битката срещу тях едно истинско изпитание, и обричайки противника заложил на еднородна войска на гарантирана позорна загуба.
Един съвет когато играете срещу тях - удряйте бързо и безпощадно, оставите ли ги да се разпрострат, стават като въшки - няма изчистване.
Всичките им единици имат по нещо полезно, и въпреки че мрат като мухи под огъня на лъчевите танкове или нагазени от титаничните Апокалипси, са болка в задника.
Впечатление прави специалната им единица - ученичката Юрико Омега, която с свойте телекинетични способности може да направи много много пакости за отрицателно време.
image

За самата игра :
Красива детайлна графика, невероятен звук - музиката е тежък мрачен индъстиъл, като според зависи с коя раса играете, се прокрадват ориенталски елементи и призиви от руски бойни маршове. Войсактига също е на високо ниво, всяка от единиците има по 5-6 добре подбрани реплики, казани с подходящия акцент.
Сумирано заедно, графиката, звука и зарибяващия геймплей превръщат Red Alert 3 в една феерична приказка на унищожението.
Както и в предишните части, всички филмчета са с участието на живи актьори, все лица добре познати с второстепенни роли от холивудски продукции. Специално победното филмче на съветите, в което сриват статуята на свободата и на нейно място се издига колос с лика на Ленин, ме докара до духовен оргазъм ( хъх, май се издадой коя раса ми е фаворит ? ).
Препоръчвам играта горещо, давайки и максимална оценка по всички показатели.

Изисквания :
OS: Windows XP SP2, Windows Vista (32-bit)
CPU: any Intel Core Duo machine; XP: Intel Pentium 4 2.2 GHz or better,
AMD Athlon XP 2100+ or better Vista:
Intel Pentium 4 2.6 GHz or better, AMD Athlon XP 2800+ or better
RAM: 1 GB
Hard drive: at least 10 GB of free space
Disc Drive: 8x DVD or better
Video: DirectX 9.0c compatible video card; NVIDIA GeForce6800 or better, ATI Radeon X800 or better
Sound: DirectX 9.0c compatible sound card*

Конфигурацията на която я играя, на пълни детайли :
Windows XP SP2
CPU : Celeron 3.2 GHz
RAM : 2 GB
Video : GForce 7600 512 ram

И за финал - сборна снимка на актрисите от играта - струва си. Пожелавам ви приятна игра - бъдещето на света е във вашите ръце, Генерале !
image




Тагове:   игра,   game,


Гласувай:
0



1. анонимен - sdfgs<dsf>Dfsg dfg
16.05.2009 16:01
sdfg dsf<Dsfg> sdfg sdf
цитирай
Търсене