Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2009 10:27 - Главата на ламята
Автор: damnation Категория: Изкуство   
Прочетен: 4381 Коментари: 12 Гласове:
13

Последна промяна: 10.09.2009 18:53


Това определено не бе величествено завръщане.
След като вратите на тронната зала се отвориха с протяжно скърцане на старите панти, изхабени като ставите на доживял до дълбока старост спортист, тълпата струпала се около трона се оживи, чакаща появяването на Героя. Скоро той се появи, накуцвайки мъчително и влачейки след себе си голям окървавен чувал.
Бронята му бе изпочукана, пробита на доста места, опушена и понеже бе подлагана на драконов огън, на места пясъка и прахта се бяха кристализирали, издаващи гадно хрущене при всяко движение.
Забралото на шлема му висеше на едната си панта, откриващо посиненото и покрито с рани лице на Героя. С мъка той се довлече до подножието на трона и мълчаливо зачака за вниманието на царя.
Кървавите следи оставени от чувала по пода започваха да димят, докато явно киселинната кръв весело си пробиваше път към свободата през каменният под.

След като двете или три минути протоколно високомерно мълчание изтекоха, царят на Царство Мизерия си прочисти гърлото, мятайки доста гнусна храчка, и рече тъй :
- О славни боецо ! Справи ли се със свещенната си мисия ? Спаси ли кралството ми, което въпреки че е пълно с лъжливи и страхливи люде, не заслужава такава черна участ ?
- Ъхъ - отговори Героят. Голяма част от зъбите му ги бе хванала липсата.
- Донесе ли ми главата на ламята ? Премахна ли противният звяр ? - пропя царят.
- Ъхъ - Героят кимна лекичко към чувала.
Царят махна с ръка и двама от стражите взеха чувала и изсипаха съдържанието му на пода - огромна глава, приличаща на гущерска, с запазено за вечноста изражение на огромна изненада и болка четяща се в изцъклените очи.
- Няма лъжа, няма измама, това е главата на ламята ! - понесе се мълва из насъбралата се тълпа.
Царят направи няколко величествени крачки, или поне биха били величествени ако не бе един много нисък и трътлест цар, страдащ от разгневени хемороиди, причинени от постоянното лентяйстване на трона. Срита главата, съвсем лекинко за да не изцапа обувката си.
- И сега искаш наградата си, о рицарю ? Няма ли надежда че ще приемеш нашата признателност и благодарност като единствена отплата за геройството си ?
- Тцъ - отговори героя. И сложи ръка на колана си така, че всички да оценят колко голям и заплашителен бе мечът му, нищо че героя изглеждаше като сдъвкан и изплют.
- Уф ! Добре. Ще ти дадем обещаното както традицията на царство Мизерия повелява. За главата на ламята .... - царят кимна на един от приближените си. - Аз ти давам ръката на принцесата !
В краката на Героя тупна малко окървавено вързопче.
- Хайде сега, взимай си ръката и се махай от тука, изморен съм - каза царя и се връцна.

* * *

" Няма справедливост на този свят " - мислеше си Героят, седнал на една скала и наблюдаващ близкото село. Бе свалил бронята си и бе намазал раните си с вещерско биле, от което раните заздравяваха до една. Малко щипеше докато му растяха нови зъби.
" Никой вече не е честен" - помисли си той, все още вглъбено загледан към селото, в момента подпожено на опустошение от Ламята, която също мислеше че няма справедливост, след като накакъв серсемин бе отрязал една от деветте и глави докато тя блаженно спеше.



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Така е!:))
10.09.2009 14:35
То за това е царство на Мизерията - всички мизерници си правят мизерии!
Ако правеха нещо свястно - нямаше да живеят в Мизерия!
Хубав ден!
цитирай
2. mamkamu - +
10.09.2009 15:54
Ха-ха-ха!

Какъв е изводът за принцесата, обаче?
цитирай
3. damnation - Tit името на царството е плод на а...
10.09.2009 16:04
Tit името на царството е плод на авторовото въображение. Всяка прилика с реални лица, събития и държави е напълно случайна :)
цитирай
4. damnation - Mamkamu не съм се замислял за нея. ...
10.09.2009 16:06
Mamkamu не съм се замислял за нея. Първосигнално ми идва изводът че принцесата изобщо не е случила с нормален баща .... :)
цитирай
5. cefulesteven - Готино:))))))
10.09.2009 16:13
Готино:))))))

цитирай
6. damnation - бе ми забавно да го пиша :)
10.09.2009 16:33
бе ми забавно да го пиша :)
цитирай
7. ckarlet - Разтоварващо е след напрегнатия ...
10.09.2009 17:43
Разтоварващо е след напрегнатия работен ден!
цитирай
8. damnation - Радвам се, Скарлет. Това е целта :)
10.09.2009 18:53
Радвам се, Скарлет. Това е целта :)
цитирай
9. kass - damnation
11.09.2009 18:29
ха ха, а коя ръка му е дал царя? лявата или дясната? уфф. добре, че не му е донесъл деветте глави, че щеше да му трябва шивач да сглоби горката принцеса...
цитирай
10. damnation - Касс, за толкова интимни подроб...
11.09.2009 18:33
Касс, за толкова интимни подробности историята мълчи - но понеже съм левичар, предпочитам да мисля че е била дясната ръка :)
цитирай
11. анонимен - анонимен
17.09.2009 15:25
Много ми хареса твоя разказ. Разсмя ме много. Звучи ми като съвременна приказка с поука. Браво на теб! Рзказвам я на мойте приятели с удоволствие.
цитирай
12. damnation - Благодаря, радвам се че ти е харе...
17.09.2009 15:27
Благодаря, радвам се че ти е харесала :)
цитирай
Търсене