Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2015 09:51 - Малко размисли за феминизма
Автор: damnation Категория: Изкуство   
Прочетен: 4568 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 25.06.2015 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
(Долното го постнах по-скоро като шега във фейсбук - ей така, току виж определени хора да се усетят колко се зле и как изглеждат отстрани. Вместо това обаче се пръкна известно количество подскачащи като ужилени млади дами, полагащи усилия да ме убедят колко не съм прав, на моменти чрез сарказъм и не точно дипломатични изразни средства. Което явно илюстрира това с което се ебавам, всъщност - обърканата млада жена, готова да изхаби сумати време и усилия за да натрива носа на непознат и крайно незначителен човечец. Хубаво е да се отбележи, че това бе определено с термини като "моята работа" и "моята битка"
Все пак е хубаво преди да започна да подчертая три неща:
а/ текста е изцяло тролене
б/ осъзнавам че термина "радикален" го използвам крайно погрешно
в/ подкрепям всеки един вид равенство между хората
)

Да, темата е странна - мъж да говори за феминизъм. Все едно жена да говори за футбол (нарочно започвам със сексистска шега. Така и така една част от вас ще са ми бесни до края на текста, нека да сме наясно как стоят нещата от самото начало).

 

Незнайно защо, дълги години съм живял със заблудата че по дефиниция, феминизма се бори за полово равенство - сещате се, гласуване, права, заплати, уважение, това, онова, всичко което уж конституцията ни гарантира независимо от това какви полови органи имаме, и с какви обичаме да си играем. Като слушах няколко изявления на икони на съвременния феминизъм от рода на Анджелина Джоли, Ема Уотсън и прочие - бе все още трябва да е така.

Тогава защо чувайки тази дума, в съзнанието ми появява образа на космясала грубовата мъжемразка?

Ах, да.Заради все по-полулярния урбанистичен радикален феминизъм, който отдавна се е отказал от идеята за равенство и кротичко се бори за един утопичен матриархат - такъв в който "мъжете дори не заслужават да бъдат наричани животни - те са просто самоходни вибратори" както се изразява една доста популярна стожерка на тази идея.

 

И понеже всичко радикално и скандално лесно набира популярност, с уголемени от почуда очи гледам как иначе достойни за уважение девойки зомбирано и със стичащи се вадички лиги, проповядват пълни тъпотии.

Опитвайки се да избягат от "злите патриархални" представи за красота оплюват всичко което е свързано с "промяна на тялото за да задоволиш нечий представи за красота". Тук не говорим за избягване на наложените от мейнстрийм културата силиконово-перхидролени стандарти, нито за това да се чустваш добре в тялото си въпреки че имаш някое килце в повече или в по-малко.

Тук говорим за явно опасни за здравето и граничещи с лудост неща.Все пак този бронтозавър долу е самоходен (трудно ходещ обаче) флаг на идеята за това да "си красива и обичана точно каквато си в момента" :

http://www.littlegatepublishing.com/wp-content/uploads/2015/04/tess-halliday2.jpg

Хора (това го казвам от позицията на дебеланко) - това на снимката не е красиво. Тук не говорим за килце в повече или нереални стандарти, а за иначе вероятно много мила и стойностна млада дама, приличаща на рекламния маскот на Michelin. Аз НЕ казвам че трябва да се мрази, НЕ казвам че трябва да се чувства зле, НЕ бих я уважавал по-малко, но и НЕ мога да приема когато медиите се опитват да ме убедят че това е ок. Не, не е. Аз съм много по-висок и по-лек от дамата на снимката, и все пак ми тежи и вреди това, което ми е в повече. Чисто физически.

 

Разбира се, тук идва следващото перо в разсъжденията ми - все по-често се "наслаждавам" на гледката на жени които се държат агресивно, арогантно, неприятно, използвайки идеята за феминизма и равенството като щит. И нещо не ми се връзва. Когато АЗ се държа гадно с хората, независимо заслужено или не, обикновенно те ми го връщат по някакъв начин. И това, погледнато обективно е ок.

Имайки нещастието да съм бял, хетеросексуален млад мъж, не веднъж с лек ужас съм наблюдавал как мое поведение, което (ех, защо ли?) съм смятал за вежливо или кавалерско, да се тълкува като сексуален тормоз, примитивизъм, самонадеяност или в най-добрия случай - тесногръдие.До степен, че се замислям преди тесногръдо да задържа вратата или да подам ръка на непозната жена.

"Щото видиш ли, за такива невинни жестове ми се е налагало да слушам безумни лекции относно съвременната еманципирана жена която няма нужда от някой пишконосец да и помага.

Така е. Зомбираната радикална феминистка не иска помощ, не иска съвет. Тя иска респект и уважение, но ей така, по дефиниция, без да е направила каквото и да е за да ги заслужи. Всъщност, дори ако е направила неща с които да се е показала недостойна за тях.Тя не иска да ражда (да не съм ти крава за разплод), не иска да домакинства (да не съм ти робиня), очаква целият свят да пада в краката и, покосен от силатана на вродената и гордост и сила, и най-важното - никога, никога, никога не трябва да бъде възприемана за сексуален обект.

И тук идва най-големия майтап, защото единствения начин да обидиш и нараниш повече една радикална феминистка от това да искаш секс от нея, е това да не искаш. Как така може да неглижираш това прекрасно, истинско, борбено създание? (погледнете пак снимката по-горе и може да си отговорите).

Та...

Идеята ми е. Подкрепям пълно и цялостно равенство между хората, независимо от тяхната раса, пол, религия, социален статус и каквото се сетите.Девойките които описвам по-горе обаче, са ми в една група със скинарите, джихадистите и прочие радикална сган.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vesever - За всяко нещо има причина. Едно е...
25.06.2015 22:44
За всяко нещо има причина. Едно евентуално обяснение на "радикалния" феминизъм - в един свят, в който жените се чувстват уязвими и имат нужда да се защитят...нали знаеш, нападението е най-добрата защита.
Ако човек е уверен в себе си и в силата си, няма нужда да се защитава или да напада. Но пък и за неувереността има причина, тя не идва от само себе си. В един свят на "груба мъжка сила", например /ако можеш да погледнеш от тази страна/, просто жените търсят начини да отстояват себе си. Жени, които по някакъв начин са подтиснати от мъжете, и то трябва нанякъде да избие...инак не биха имали причина...
Така че според мен трябва да се потърси "вината" и в двете страни. Ако въобще можем да говорим за вина. По-скоро причинно-следствената връзка.
А битката за надмощие между половете е най-глупавото /едно от най-глупавите неща/, измислени от човеци...
цитирай
2. damnation - Vesever предполагам си права за ...
26.06.2015 01:34
Vesever предполагам си права за всичко или поне за повечето неща. Аз не търся виновен, а осмивам крайности.
цитирай
3. vesever - не знам, то е много тъжно всъщност, ...
26.06.2015 10:39
не знам, то е много тъжно всъщност, именно заради тези "борби" хората си съсипват животите и връзките, и любовта ...когато всеки иска да се наложи над другия..и става кошмар просто. за съжаление така са устроили хората света си - конкуренция, манипулация, натиск до дупка...и все повече нарастващо безлюбовие...
ха дано има оправия, ама надали....
цитирай
4. zemela - Нито един човек, бил той мъж или ж...
01.07.2015 14:03
Нито един човек, бил той мъж или жена, не изпитва потребност да демонстрира това, в което е уверен. А другото... то е комплексарска работа.
цитирай
5. venercheto - :)
01.07.2015 15:30
все едно сме си плюли в устите, се казваше едно време, когато радикалният феминизъм още беше толкова далече от нас, колкото и Марс. ето ги и моите размисли по въпроса...някак си мисля, че ще ти харесат. ;)

http://venercheto.blog.bg/tq-i-toi/2015/05/29/krivorazbranata-emancipaciia.1364999
цитирай
Търсене