Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2007 14:32 - Когато любовта си тръгне
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2254 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2009 22:41


I"ll tell you what, love is just a four letter word
like it or not, love is just a four letter word

Clawfinger-Four letter Word (Zeros & Heroes 2003)

 

Цветето на любовта ненапразно е розата-когато увехне,остава само едно грозно,бодливо нещо“-Тери Пратчет

 

Любовта е едно от най-прекрасните неща на този свят,от най-чистите,от най-истинските.Тя ни дава сили да живеем,да се борим,да продължаваме.Тя ни кара да се развиваме и да се борим,да направим още една крачка.И още една,и още една.

Но какво става,когато любовта си тръгне?Боли ни.Не искаме да повярваме ,че ТОЙ,човекът до нас,вече го няма.Борим се с навика,да виждаме светлината в стаята му,ботушите му в коридора,да чуваме дишането му през ноща.

Започваме да се съмняваме в себе си-къде сбърках,какво направих,какво не направих,за да го задържа.Започваме да се съмняваме и в него (или пък нея)-искрен ли е бил,не ни ли е излъгал,не ни ли е правил на глупак?

Особено лошо става,когато се намесят приятелите – неговите и вашите.Едните ви подкрепят и ви дават надежда,но и казват неща които не сте искали никога да чувате-за комплекситему , за минусите му,за държанието му.Другите пък ви обвиняват,нараняват ви докато се опитават да го защитят.Това може да разкъса приятелства продължавали с години-момента в който се налага да избереш между единият от двойката.

Спомените...спомените си остават,и колкото по голяма е била любовта,толкова по-често ще ви навестяват,както добрите така и лошите.

Какво можете да направите?

Първо,да продължите да живеете.Да живеете наистина,да усетите топлината на слънцето , режещият студ на вятъра,вкусовете,ароматите,цветовете.Да, Любовта си е тръгнала,но животът продължава.Тук малко копирам думите на една моя приятелка,но истината си е истина.

Приятелите-малко или много сте ги били загърбили докато сте отдавали емоциите си на любимият човек.Погледнете ги,приемете ги,покажете им че още значат много за вас-те едва ли ще ви отхвърлят.Същото се отнася и за близките ви,отделете малко повече време за тях.

Отделете време и за себе си.Възможно е да сте се били отдали на парадоксално егоистично самоотрицание,в името на връзката си и партньора си.Дали не трябва малко да отслабнете?

Да си смените прическата,или гардероба?Да научите нещо което дълго сте отлагали,да направите нещо за което винаги сте мечтали?Направете го!Но не за да върнете при себе си човекът който ви е напуснал,твърдо не-направете го за себе си.

Не правете грешката да се хвърляте с главата напред във нова връзка-отделете си време за емоционална почивка.Така доста вероятно ще си спестите болката от смърта на новата Любов която също на която също е било съдено да не бъде.Изчакайте,вашето време ще дойде.

Не демонизирайте човека с който сте се разделили-каквото и да е направил,то е останало в миналото.Махнете с ръка и продължете.Не намразвайте себе си,ако смятате че вината е ваша-дори така да е,не можете да върнете времето назад.Поучете се от грешките си и не ги повтаряйте никога.

Да пробваме ли отново?- да,ако смятате че нещо наистина ще се промени.Колкото и да се мъчите,ако проблемите между вас още ги има,рано или късно ще си кажат думата.Живота променя хората-дайте си време да се опознаете,да видите дали новото ви Аз и новотоа Аз на любимият човек са съвместими.И ако не са-не си причинявайте допълнителни страдания.

Помислете какво ще му причините ако повторите грешките си,или какво ще изпитате ако той отново извърши свойте спрямо вас.Ако човек обича наистина,няма непростима грешка,няма

и вина която не може да бъде изкупена.

Ами ако не е имапо проблеми,лъжи,изневери,ако просто сме престанали да се обичаме? -Продължете напред,от друго просто няма смисъл.

Усмихнете се колкото и да е трудно.Не се затваряйте в себе си и не губете своята топлота.И не забравяйте,че е по-добре да си обичал и да си бил обичан,макар и за малко,от колкото никога да не си познавал любовта.



Тагове:   sex,   отношения,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miacarra - любовта
16.09.2007 15:04
никога не си тръгва. Обикновено я гонят. тогава
все едно са я използвали за свои собствени нужди и по някое време са я изритали
http://sweetyyy.blog.bg/viewpost.php?id=99541
да си жив и здрав
цитирай
2. анонимен - Тръгва си понякога
24.09.2007 12:26
Дори когато никой не я гони. Просто лобювта не съществува заради самата себе си...
цитирай
3. nightsentinel - Цитирал си Пратчет?
22.10.2007 11:07
Харесвам Пратчет. :)
цитирай
Търсене