Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2008 04:54 - Вирусът
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2442 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2009 22:45


Пиша статията на ноутпадски файл, тъй щото в момента тече пълен антивирусен скан на компютъра ми и не искам да отварям интернет прозорци.
Йеп, заразихме се нещо. Смущаващо грозни като дизайн реклами на напълно неизвестен защитен софтуер изкачат неканени пред очите ми, по упорити и нагли от  циганска врачка - от тия дето в момента в който те видят, веднага ти намират всичките болежки и мъки, че и името на злосторника налучкват * в повечето случаи е я Мария, я Иван*

Наскоро една такава лелка ме гепи пред офиса и реши да ми мине с номера. То не че ми пише на челото " бивш окултен журналист" ама се надявам че не пише и "балама".
Изгубил си нещо момче ? - ми вика.
Ми да, то едва ли има човек навъртял двайсе години и нищо не загубил. Потвърдих.
Да знаеш, магия са ти сторили - огледа ме, огледа ме, па продължи - Жена ти я е сторила, близка, Мария се казва.
Реших да се направя на кретен - Ми не познавам Марии лелче.
Изгледа ме като прокажен, промърмори нещо чиито превод на български не искам да знам, и се пробва - Е тя така се казва тая дето ти е направила магията, ма някой твой близък я е наел.
Хитро, малко от най-талантливите холивудски артисти могат да импровизират така...
- Лошава работа - отговорих- Ще мра ли ?
- Да синко, до три дена ще си на легло, така е направено, ма аз мога ти помогна - христианка съм, само 60 лева ще ти взема.
Тук се засмях откровено, е бяха ми искали петачка, даже десет ама това... явно съм попаднал на ромска висша жрица или нещо от сорта, че да  иска толкова.
- Отивам да си пиша завещанието тогава - и казах и си тръгнах. Опита се да ме "синко-сва" нещо ама не се заслушах какво.
Евала на лелята де, току виж намери някой достатъчно лабилен да кихне 60 точки.
Поне не е като тлъстата кикерица от "Ясновидците" дето кротко обясни как 500-600 лева не били много за магия...
Мамо, заебавам компютрите, от утре ми викай Зеления Маг Кастеан ( от Карма + Стефан , вижте колко готино се получи, е малко като кадастрон звучи ама... )
Стига толкова за циганите и магиите, да се върнем на ВИРУСА.

Не, не съм ровичкал в Гватемалски порно сайтове. Сега като се замисля, не съм и виждал гола гватемалка, а и да съм, са забравили да ме уведомят че е такава.
Търсих си крак. За много важна в момента за мен програма, която по някаква причина никъде по необятните български фрий сайтове не е откриваема в читаво състояние - кракната, ъпдейтната, работеща.
Не, не е специален софтуер за пробиване на сайта на Пентагона, нито за наблюдение на поведенческите отклонения при плоските червеи оставени на розова светлина и бучащ гангста рап. Търсих си InDesign , и продължавам да го търся, пиратски , "щото следващата стъпка в кариерата ми ще е свързана с дизайн и предпечатна подготовка, пък не виждам къде точно трябва да го работя това в нащ"а татковина, че да имам парици за легален софтуер.
Е, ровейки се измежду многото чешки, полски, унгарски и другите разни крак хевъни, съм си накичил тоз букет.
Нещо като срамната болест, ръгал съм си онлайн мандалото не където трябва и сега имам нет-въшки. Сърби, хапе и чеше.
Интересното е, че въпреки че бях чувал за това, досега не се бях сблъсквал с явлението:
" зарази компютъра на клиента и след това учтиво му предложи лек за еди колко си $$$ ".
Толкова нагло и абсурдно звучи, като постъпка на Пратчетов герой. Всъщност, като се замисля неговите книги са толкова реални, че не трябва да се очудвам.
Е, сега антивируса ми се бори, с зъби и нокти, да ме освободи от интернет срамните въшки дето си лепнах.Гледам скенера, който току с вой на сирени за въздушно нападение ме информира че е открил и деактивирал поредния палавник и си мисля - нямаше ли да е по-лесно, ако можех като бял човек ( т.е - живущ в цивилизования свят ) да отида и да си взема ИнДизайна вместо с неориентирана мисъл, подобно на трезво онлайн копие на капитан Джак Спароу, да се ровя из разните там пиратски бейове, кейове, острови и други подобни.

Йо-хо-хо и нова инсталация на Windows.

Разбира се, будната българска младеж не е пропуснала да качи какви ли не допълнения за въпросната програма - без много много ровене се сдобих с сумати цифрови учебници по темата, че даже и с DVD с 13 часа видео уроци. Ако някой беше сложил и самата програма, щеше да е добре...
Като говорим за интернет сигурноста, странно нещо е.
Несигурно едно такова.

Да вземем онлайн хазарта.
Огорчен от факта, че българския букмейкър Еврофутбол, дава най-ниските и неизгодни коефициенти за мачовете, реших като ..хъм.. бял човек, да си потроша парите онлайн. Регистрирах се, вкарах малко пари от кредитната си карта, изгубих ги. Вкарах пак. Изгубих ги.
Вкарах за трети и последен път и фортуна взе че ми се усмихна... широко. Изкарах няколко пъти сумата която бях вкарал от самото начало. Реших да се пробвам и в други спортове -тенис, хокей, баскетбол, и взех че събрах в онлайн сметката си почти една заплата.
"Юпи !" - казах си, ето малко пари за черни дни, дай да ги изтегля.
Хлъц.
От потдръжката им ми пратиха витиевато писмо, как нали,съжалявали, ама имало много измами с кредитни карти на клиенти, много било опасно, затова да съм си сканирал личната карта и кредитната карта и да съм им прател скановете. Ок, сигурно са прави, попроучих и се оказа че това е нормалната процедура и досега никой клиент не е изревал на умряло, че са му ползвали кредитните детайли да направят някой финансов зулум.
И да, разбира се, утре ще изприпкам да си копирам документите и ще им ги пратя. За всеки случай и ксерокопия ще направя, че знае ли човек - може да решат че скана не е надежден.

Само едно ме гложди - да **а и сигурноста, "що не поискаха да се идентифицирам преди да ми изтеглят началния залог от банковата сметка ?
* няма да казвам за кой букмейкър говоря, прекалено наясно съм че и лошата реклама си е реклама, пък не са ми превели още процент за да извършвам такава дейност *

Антивируса ми бавно и неуморимо е стигнал до 33% от сканирането - майко мила, ако сметките ми излизат точно, трябва да имам три милиона файла на компютъра ?
А навремето писателите са се оправяли с пишеща машина, художниците с четка и комарджиите с карти и зарчета....
Да се върнем да гватемалките. По приятна тема са от вирусите и хазарта, въпреки че сигурно могат да ти лепнат едното и да те доведат до другото - като свърша с скана, ще се поразтърся за гола жена от Гватемала. Да знам че съм видял и такова чудо.Току виж ми хареса.

А за вас хора се надявам да имате средства за надежден оригинален софтуер, да имате достатъчно забавления за да не се занимавате с комар, и достатъчно ъх... страст в живота, за да не се чудите как би изглеждала голата гватемалка.


Тагове:   computers,   download,   софтуер,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Хич не ти е лесно
25.04.2008 12:24
Така е, брат ми, няма лесна победа :D
цитирай
2. demoniceye - Имам диск
25.04.2008 13:34
Със всичките продукти на adobe, барабар кий генератори и кракове. Ако ти трябва свиркай. :)
цитирай
3. damnation - Сестра ми, лесната ти победа ми к...
26.04.2008 17:45
Сестра ми, лесната ти победа ми коства един хард и тригодишен труд събран на него - в момента всичко свързано с Adobe и "победи" ми е черно пред очите...
цитирай
4. demoniceye - Лошо :(
29.04.2008 00:03
Ще има доста да побачкаш пак.
цитирай
5. анонимен - :)
02.05.2008 01:45
баце ям му еб*** майката на всичко и давай уикенда да излизаме извън пътя :)

*гуни
цитирай
Търсене