Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2009 10:52 - Слепи сме
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2756 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
До скоро бях тотален противник на кампаниите за набиране на пари - не им вярвах. Не малко собственици на фондации се нагушиха покрай хорската доброта. И покрай хорската гузна съвест.

Обаче, появи се последния ВИП Брадър. Поредната компанийка от пишман звезди които да ядат и пият на воля, радвайки простолюдието. И ядосвайки го, но това е подробност - важното е да те гледат, а не дали те харесват.

Обаче, въпреки подбраните ни "любимци" и техните изцепки, тазгодишното телевизионно фрийк шоу е различно.
Показва отблизо проблемите с които се бори, показва за какво и за кого отиват левчетата ви.
Освен за мобилните оператори и НОВА ТВ ( въпреки че, последните ужким се отказаха от всякаква печалба ).

Особено, момента с слепите деца, тъй щото каузата за боклука остана неясно какво точно смятат да направят, а това че всеки десети българин е болен от хепатит - тотална глупост ( да, хепатита е реална опасност, обаче с грубо умножаване на числата ме изгубихте, сори).

Всъщност, децата не са слепи. Те са незрящи. Ние сме слепи, защото се сещаме за тях само когато ни ги набутат в очите - иначе, предпочитаме да претендираме, че проблеми няма.
А ако не беше така, сумата която свети в студиото на Ники Кънчев, щеше да е в пъти по-голяма. Тъй щото нямаше да е редуцирана от лица, занимаващи се с благотворителност покрай личните си интереси.

Та, слепи сме.
Крайно време е да прогледнем.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. edinstvena - Слепи сме за всички ужасяващи пр...
05.05.2009 14:06
Слепи сме за всички ужасяващи проблеми, които иначе ни се натрапват в очите. Но как ли щяхме да оцелеем в тази държава, ако преживявахме лично всички проблеми. Те са толкова много! Започвам да си мисля, че тук е ада на земята, а ние сме слепци с очи. Това е толкова жалко...

Поздрави за поста :)
цитирай
2. realna - ;.......
05.05.2009 19:39
И да и не ,и съм предубедена ,защото не вярвам че левчетата ,вички ще отидат там където трябва ,предубедена съм към хората които , всеки ден минават покрай просяк ,който се е свил и го подминават . Аз помагам но по свой си начин ,отивам лично и давам това което мога ,. Без име ,без да се търси благодарност ,без публичност и рейтинги , ...просто помагаш .Хората които цъкат смс ,..да го правят най вече не за да подкрепят този или онзи ,а за децата ,за тези или други които ,малко или много се нуждаят . Ако всеки направи добро на някой непознат и той продължи нататък .......животът ни като хора би имал смисъл
цитирай
3. julllinkata - Евала
15.05.2009 23:21
За поста:) Слепи сме, да. А като виждаме - боли. Но това е друга тема:) *hugs*
цитирай
Търсене