Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2009 21:07 - Две полезни игри
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3894 Коментари: 0 Гласове:
0



През изминалия уикенд успях да изнамеря две компютърни игри, които освен че са забавни и могат с лекота да погубят часове, могат да бъдат и полезни. Най-вече, развивайки умствените способности на играещите.

Plants VS. Zombies
image



## Производител : PopCap Games

## Сайт на производителя : PopCap Games

## Снимки от играта : Снимки

Играта представлява забавно и доста изчанчено подобие на познатия Tower Defence.
Можем да я опишем така. Имаме двадесетина вида зомбита, твърдо решени да изядат мозъка на героя ( вас ), всяко от които с своите силни и слаби страни. Имаме и двадесетина вида защитни установки ( зеленчуци, плодове и цветя ) които могат да им попречат. Докато в началото, спирането на пълчищата зомбита е лесна игра, в късните нива то се превръща в истинско изпитание за тактическото и логично мислене на играча.
Като бонус, има няколко мини игри за отключване, които или са производни на основната идея, или са забавни логически пъзели.
Въпреки че така, написано надве-натри, играта изглежда глупаво, е опасно зарибяваща времегубка.
Системните и изисквания са минимални - предлолагам, ако можете да четете тези редове, то машината ви е достатъчно добра.

Повече внимание ще обърна обаче на второто заглавие :
“Train your Brain” with Dr. Kawashima
image



## Производител : BBG Entertainment

## Сайт на производителя : BBG Entertainment

## Снимки от играта : Снимки

Напълно развит и подробен... мозъчен тренажор. Да !
В началото си създавате профил, в който освен глупавите въпроси, попълвате своята възраст и пол - въз основа на които се изготвя тренировката ви.
В началото имате тест за начално ниво - 4 произволно избрани задачи от четирите групи упражнения - математически, логически, развиващи паметта и развиващи наблюдателността.
Програмата ви придумва всеки ден да повтаряте теста, като ви изготвя график как се развивате и ви дава насоки над кои задачи да наблегнете повече - задачите са много, над тридесет различни вида и с времето и натрупаното ниво, стават все по трудни до направо невъзможни.
Стига да искате, програмата може да ви предостави и медицинска информация относно кои части на мозъка си напрягате/тренирате с дадената задача и какво точно се развива от нея.
Освен това, за отмора между мъките да се превърнете в гении, можете да поиграете на банални мисловни игри, като судокото и тертиса например.
Изискванията, по моя преценка ( щото не намерих никъде официални ) са :
Процесор : 1 Ghz
Рам : 512
Видео : 128 мб
Пространство : 1 GB

Пожелавам ви приятна игра и приятно "поумняване" ! :)



Тагове:   логика,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене