Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2009 14:48 - Що е то блогър - класификация
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2274 Коментари: 4 Гласове:
0



Днес настроението ми беше подходящо за писането на поредната бърза анти-утопия. Мрачно, студено, влажно - пък и работен ден. Новината за смърта на Майкъл Джексън обаче съвсем ми скапа кефа - израстнал съм с музиката му, с скандалите и новините около него, та и с вицовете за него, ако щете. Бял или черен, добър или лош, обичан и мразен, той ще остане завинаги в историята - а въпреки че никога не съм бил особено запален по музиката му, чувствам някаква празнота. Сигурен съм, не само аз.
Та, за да оправя своя кеф, а дано - и нечий друг, направих завой в "творческите си планове" за днес. Осъзнавам че някой би могъл да се позасегне от следващите редове, но реално не визирам никого ( или почти ) и всичко което следва е шега.

Приятно четене :

Класификация на блогърите

По политически виждания :

Д
емократ - Приема коментари и мнения всякакви. В повечето случай, не си прави труда да ги прочете и осмисли, но пък намира време да благодари за особено милите мнения. Умее и да асимилира чуждите идеи, представяйки ги за свои. Ако по някаква причина срещне твърде силно неодобрение, тръгва да търси вината в околния космос.
Комунист - Критика не се приема, или ако се - то само минала през тоталната цедка на авторската цензура. Подкрепя с две ръце тези, които го харесват, трие тези, които не го. Склонен е към подмазване спрямо феновете си и лични преследвания през блог пространството с тези които не го одобряват ( хъм, аз съм май тотален комуняга).
Монархист - vox blogeri, vox dei. Не приема друго мнение, освен своето - критика още по малко. Понякога, и за да му направиш комплимент, трябва да искаш лично разрешение да приеме дара ти.
4yk - никой не го чете, респективно и никой не го коментира. Това не го спира сам да се коментира стотици пъти.

По призвание :

Поет - всичко за тях е в рима. Някой, даже кихат мелодично. Радват ни с красиви слова, но напоследък проявяват склонност да се хапят и джафкат един-друг. Което пък ражда прекрасна иронично-сатирична поезия.

П
исател - разправят ни нови и интересни истории. Умеят и разходката в парка да опишат епично, и от скандала с съседа да се вдъхновят. Хвала на тях.

Т
урист - Ех, а тези колко свят са видели ! В някой случаи, само на снимка, ала и това е достатъчно да събуди в тях желанието да споделят видяното. Винаги забавни, винаги оптимистични, МНЗ препоръчва да се четат с сутрешното кафе за добър и усмихнат ден.

Учен - отдал се на каузата да просветли населението, запознавайки го с последните новости в науката и технологиите. Често, нито автора, нито читателите разбират за какво става дума, ала това не пречи и на едните и на другите да се чувстват поумнели от прочетеното. Изцяло заместват Дискавъри Ченъл и правят плащането на кабелна една идея по-ненужно.

Преписвач- храбър социално ориентиран юзър, борещ за намаляне на счупените мишки и разхлабените китки. Как ли ? Като ни снабди с копие на написаните от някой друг новини/статии/произведения и така ни спести няколко клика. Често са достатъчно честни да не слагат името си под копираното.

Мълчаливец/ Обществен наблюдател - никога не поства нищо, ала чете усилено и още по усилено коментира. Потенциален трол.

Varg1 - светъл младеж, желаещ да ни държи информирани за жизнения му цикъл, час по час. С нетърпение чакам всеки следващ епизод, и настоявам да ни пусне и 24 часова лайф камера.

* Приемам всякакви предложения за обогатяване и развиване на Класификацията. И се надявам да ви е била забавна :)


Тагове:   шега,   настроени,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubopitstvo - Ами...:)
26.06.2009 16:26
Добра класификация, обикновено обаче блогърите са комбинация от различните групи.
И мене ме няма в цялата схема :)
цитирай
2. damnation - Е, да, всички сме леко хибридни :)
26.06.2009 16:38
Е, да, всички сме леко хибридни :)
цитирай
3. candysays - :)))
26.06.2009 17:42
Чете се с лекота написаното от теб, и - да, беше ми забавно :)
цитирай
4. damnation - Мерси Кенди :0)
26.06.2009 17:44
Мерси Кенди :0)
цитирай
Търсене