Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2009 12:39 - Сив летен ден ?
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1783 Коментари: 8 Гласове:
9



Вали, при това здраво. Небето е оловно сиво, сякаш безкрайна стена боядисана в грозни оттенъци с скапана боя. Хоризонт няма, а Витоша е петно, малко по-тъмно от околната сивота, каращо се да се чудиш там ли е планината, или някой гигант я е отнесъл, и просто спомена те кара да я виждаш.
Град, дъжд, гръмотевици. Земетресения тук-там изглежда. Доста неприятно. Всъщност, обикновенно харесвам такова време - взимам си книжка и се изтягам да чета. Или пък се запасявам с цигари, вино или коняк според зависи от сезона и се отдавам на лично творчество.

Или просто спя доволно протягайки се. Е, в момента няма как да се насладя на тези удоволствия, та правя каквото пише по статиите - чета вицове, пия горещ шоколад и се опитвам да се изсуша. Хъм, да, май пороя ме хвана докато идвах на работа, а чадъра се оказа не особено ефективен.
Темата за бебета вчера, и някой от коментарите ме накараха да се замисля.
Какво означава " Много обичам децата, много искам да имам, ама не заслужава да страда/ заради бедност/ този ужасен престъпен свят/ тази мръсна природа".  Реален довод ли е, или измъкване ? ( всъщност, той сигурно си е реален и бетонно стабилен за използващите го ).
Обаче. замислям се. Това не е ли предаване ? Тотално, без бой ? Не е ли малко неправилно - та евентуалното неродено дете, никой не го е питал, може пък света да му харесва такъв какъвто е - мръсен, претъпкан, прегрял. Пък и май сме ние тези, дето трябва да се опитат да променят нещата, или греша ?
Все тая, горното са заядливи въпросчета, които задавам предимно сам на себе си, опитвайки се да се поставя на мястото на отговарящия. Но пък, ако някой който също не иска да е виновник за нечие раждане в този "грозен" свят може да ми отговори, ще се радвам.
Тук идва вече момента на тежката артилерия, режещия въпрос, отровното подмятане.
А защо, като се са навъдили такива големи хуманисти-страдалци, вместо да докарват ново човешко същество което да се мъчи тук, не вземат да помогнат на вече родило се - чрез осиновяване ?
"Щото колкото и да им е престъпно, грешно, не-екологично и к"вото там се сетите битието, все ще е по-добро от това на сирак в дом.
Така и вълка сит, и агнето цяло - хем не причиняват нови мъки, хем помагат на някой който ще-не ще вече се е родил.
Честно, не съм чул друг да зададе този въпрос. И ми се иска да чуя нечии отговор.
А за невълнуващите се от него, приятен ден и дано скоро слънцето изгрее пак :)



Тагове:   осиновяване,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. doriana - Един мой познат - зрял мъж, стъпил ...
05.08.2009 12:45
Един мой познат - зрял мъж, стъпил здраво на краката си, го попитах веднъж защо не си осинови детенце. А той знаеш ли какво отговори: "Защото не искам да го нараня - не съм сигурен дали ще го обичам така, както своите, а това личи безобразно..."
Прав ли е според теб?
цитирай
2. platonika - боже господи. . . кой идиот въобще ...
05.08.2009 12:45
боже господи... кой идиот въобще може да изръси това, че не трябва да се ражда, за да не се причинят мъки на децата в този мръсен гаден свят... Е тва е ебаси егоистичното, не хуманно, извинявай, постинга ме жегна.
Лека работа:)
цитирай
3. damnation - Погледнато поне от моя страна- не. ...
05.08.2009 12:46
Погледнато поне от моя страна- не. Не и ако няма собствени деца - та кой и как ще открие разликата тогава, дори и да я има наистина ?
цитирай
4. damnation - Платоника, за жалост е почти мода ...
05.08.2009 12:47
Платоника, за жалост е почти мода използването на този лаф
цитирай
5. marianami - Въпросът всъщност е "Трябва ...
05.08.2009 14:21
Въпросът всъщност е "Трябва ли на всяка цена един човек да бъде родител?". Колко родители тормозят, нараняват, убиват децата си? И нямам предвид само простите, бедните, циганите, които живеят сякаш извън цивилизацията. Колко нормални, интелектуалци, богати и известни създават деца, а впоследствие се оказват напълно неспособни да им бъдат родители в истинския смисъл на думата, нанасяйки им травми за цял живот! За съжаление, родителството не е само израз на добра воля, за него са нужни силен дух, жертви, разум и мотивация. От тази гледна точка, ако не можеш или не искаш да бъдеш родител, няма значение дали става въпрос за свое или за осиновяване на чуждо.
По мое мнение, хората, които изтъкват, че не искат да родят дете, което да се мъчи на това ужасно място Земята, просто не са годни да бъдат родители в този момент. Отхвърлят света, себе си и живота, който водят. Ето защо и никой с такава философия, не осиновява деца. Хубавото е, че почти винаги това е временно настроение :))
цитирай
6. анонимен - Да си родител
06.08.2009 10:25
е като всяко друго "да си" -
"който го може - го може"
когато си идва по реда - си носиш кръста :)
но "да влезеш в роля" , без да си сигурен, че "го можеш" е безотговорна авантюра, от която страда трето лице!
бе, много ги мислиш тия работи - като ти дойде до главата - няма да ти се вярва, че толкова си умувал!
няма да имаш това време:):)
цитирай
7. damnation - за жалост никога няма начин да знаеш ...
06.08.2009 10:33
за жалост никога няма начин да знаеш готов ли си, или не си, ако не пробваш.
Аз за себе си решение съм взел, и репликата " света е кофти, не си струва някой да страда" не се вписва в него :)
Поздрави !
цитирай
8. анонимен - Да вземеш решение
06.08.2009 10:42
да създадеш и отгледаш дете с друг човек - е едно...
Да отгледаш човек, заедно с друг човек - съвсем друго
Виж, може да ти звучи романтично - но в първия случай отглеждате рожбата на вашата взаимност
във втория - градите гнездо от отношения, не, че е лошо, просто е различно
а това за "кофти светът " е войнстващ егоизъм, оправдание някакво
цитирай
Търсене