Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2009 13:18 - Кьорфишек ??
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6722 Коментари: 35 Гласове:
7

Последна промяна: 20.12.2009 21:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бате Бойко и Волен предколедно ни изненадаха с референдум за новините на турски език.
Лошо няма, въпроса е важен и рано или късно трябва да се направи нещо по него, oтделно - крайно време е да почнем да правим референдуми, но няма как да не се запитам това ли е най-важното и сега ли е моментът ?

Медиите веднага налапаха стръвта, потопиха плувката и започнаха да бълват коментарите и размишленията на всякакви политически и не съвсем политически фигури.
Оставяйки на заден план главоломно растящата престъпност. И липсата на пари. И неоправданото с абсолютно нищо поредно покачване на цените на парното. И неизброимите съкращения в държавните предприятия. И весело изкачащото от всякъде лице на корупцията. И порочната и крайно неефективна система на образованието. И...
Спирам - едва ли някой не схвана общата картинка.
Е, ок, явно най-важното нещо в държавата в момента е има ли право комшията от турски произход да гледа новини на майчин език по БНТ или не.

Референдум. Да живее демокрацията ! Или не съвсем ?

Защото нямаше референдум дали искаме да влезем в НАТО или в ЕС. Нямаше референдум искаме ли да спираме АЕЦ Козлодуй или да строим АЕЦ Белене. Нямаше референдум искаме ли тези новини изобщо да се появяват в ефир, та сега да ги спираме.
Няма пари за пенсии, няма пари за надбавки, няма пари за заплати на служителите в БДЖ, но някак си ще извадят 20 милиона за референдум по тази тъй важна тема, въпрос на живот и смърт.
Не съм фен на теориите за конспирацията, но няма как да не се запитам - какво ли точно ще сътворят разните пожарникари, Хер Флик-овци, дребни човечета с мания за величие и прочие паплач, която трябва да си признаем - сами си натресохме, докато ни отвличат вниманието с това ?
Едва ли нещо, което бихме харесали....





Гласувай:
7



1. dianatrg - Аз не смятам, че някой се е притеснил ...
16.12.2009 13:36
Аз не смятам, че някой се е притеснил от идеиите си и действията си и да иска да ми отвлече вниманието, за да не го забележа... Каквото са решили това и ще направят, никой не се интересува от мнението на "простолюдието". Според мен този референдум е поредната междупартийна игричка
цитирай
2. damnation - Възможно е и да е така :)
16.12.2009 13:39
Възможно е и да е така :)
цитирай
3. haralanov - Приятелю...
16.12.2009 14:31
Тази т.нар. от теб ,,паплач,, не аз съм я избирал!Хиляди пъти съм го писал,че за нищо на Света не бих дал гласът си за Мутрата,Суека Станишев,Крадлив дедо,Доган и Волен!Да си правят Референдум щом това изразява общата воля на мнозинството!
цитирай
4. damnation - Дори и така да е, мнозинството са ...
16.12.2009 14:33
Дори и така да е, мнозинството са дали гласовете си за някой от тях.
И понеже комуно-анархизмът ще остане само в мечтите ми, ще продължават да дават.
Не това е най-важното, няма кой знае какъв избор, та всеки следващ път българина се бори да избере най-малкото зло ( поради липса на добро )
цитирай
5. malkiatprintz - Стара изпитана практика, само че ...
16.12.2009 14:46
Стара изпитана практика, само че по-интересно е дали и доколко има още хора, които се връзват на такива отмествания на вниманието.
цитирай
6. borsi - Никога не биха допуснали прецедент ...
16.12.2009 14:47
Никога не биха допуснали прецедент с референдум тук ! Нали ще е опасно за самите тях?!

Лъжат като разпрани. Кьорфишек е.

цитирай
7. damnation - О, ще има приятелю. Не измираме чак ...
16.12.2009 14:48
О, ще има приятелю.
Не измираме чак толкова бързо, та публика за политическите циркове ще има още дълго.
цитирай
8. damnation - borsi и аз така мисля
16.12.2009 14:49
borsi и аз така мисля
цитирай
9. borsi - Те смятат третото съсловие (нас) за ...
16.12.2009 14:57
Те смятат третото съсловие (нас) за глупаци.
Сега ще дъвчат някой друг ден тази тема, а после тя тихо-мълком ще утихне, а после ще пуснат нова въдица на медиите за да я раздухват и така още 4 години, до следващите избори.
Поне един да бяха тикнали в пандиза 4 месеца, а то трънки :)))

Имат ни за идиоти, това е.
цитирай
10. damnation - Не луд този дето яде баницата, луд е ...
16.12.2009 15:13
Не луд този дето яде баницата, луд е този който му я дава :)
цитирай
11. boristodorov56 - Сега вече задминахме и Швейцарията!
16.12.2009 15:25
От толкова демокрация ще преядем и ще се пръснем.
Брей, този д-р Б. Борисов - голема работа излезе.
Колко ли ще струва това този референдум с предизвестен изход - колкото 13-та пенсия на пенсионерите?
Хляб може да няма - но демократична процедура - винаги! Но вниманието на тъпите българчета ще бъде трайно отвлечено от истинските проблеми.
Ще се бием в гърдите, ще псуваме турците и евреите и ще доказваме колко големи патриоти сме.

Цървули нема - гайда иска!
цитирай
12. cornflower - На българина
16.12.2009 15:26
не може да му се угоди.
ББ управлява от 6 месеца и се виждат положителните резултати. За толкова време не може да напълни окрадената от комунистите хазна. Само масларката и доган да върнат заграбеното, ББ щеше да позлати пенсионерите за Коледа. Ще видим какъв ще е края...
Но не мисля, че с референдума искат да отвлекат вниманието ни. Да, докато не сме забравили кои сме, новинитне на турски, че и турските нискограмотни сериали, с които зомбират народа, трябва да паднат!!!
цитирай
13. damnation - Да, референдума наистиан е с пре...
16.12.2009 15:27
Да, референдума наистиан е с предизвестен изход, което го прави още по-ненужен.
Нека сме честни. И един телефонен разговор може да спре или да спаси новините. Точка
цитирай
14. damnation - cornflower, може би е така.
16.12.2009 15:28
cornflower, може би е така.
цитирай
15. cornflower - Референдума
16.12.2009 15:38
се прави за Европа.
Иначе е ясно, че не трябва да се дават пари за един предизвестен резултат.
цитирай
16. damnation - Но ще се дадат. Което, независимо ...
16.12.2009 15:40
Но ще се дадат. Което, независимо как оценяваме политиката на сегашното правителство,е излишно
цитирай
17. анонимен - Турцизацията на българската дъ...
16.12.2009 15:42
Турцизацията на българската държава минава през турцизация на ромски махали, проповядване на радикален ислям на места, искаше се въвеждане на турски език, паралелно с българския, но едно от първите неща бяха новините на турски език. Малки благинки, наглед безобидни, с които станахме за смях по света, въвеждайки подобен прецедент. Защо сме единствената такава държава? А не е ли редно да имаме и новини на арменски, еврейски, цигански и т.н.? Ако Бойко реши проблемът с телефонен разговор, господата от опозицията заедно с Яне ще се ухилят мазно и ще говорят за "милиционерски ботуш". А народът понеже е тъп на моменти - ще се върже. Затова с референдум е по-добре. Не мразя турците. Има доста готини хора сред тях. Но не искам новини на български в Турция. Затова не приемам новини на турски в България.
цитирай
18. damnation - Това също е мнение. Интересно ми е, ...
16.12.2009 15:46
Това също е мнение.
Интересно ми е, защо никой не е помислил за междинен вариант. Като субтитри на турски ?
цитирай
19. анонимен - ЗА
16.12.2009 16:01
Не може и не е редно когато кандидатстваш за работа на дадено място да разбереш ,че ползването на турски език(забележете,не английски,турски) е предимство.Ние вместо да изискваме от тях в институции да се говори само на български,ние ги тикваме само на турски да говорят,иначе българските граждани живеещи в турция. За това аз сам ЗА.За референдум,за спиране на тези новини и за официална забрана да се говори на турски в институции.....в тах си да си говорят ако желаят и на иврит
цитирай
20. damnation - Сигурно си прав, това за институ...
16.12.2009 16:02
Сигурно си прав, това за институците си е световен прецедент... с не добър знак
цитирай
21. mamkamu - :)
16.12.2009 16:50
Абе накрая ще вземат да го направят тоя референдум, за да се докарат на хората. То е много лесно, когато резултатът се знае предварително!
цитирай
22. damnation - именно затова ми се струва неопр...
16.12.2009 16:51
именно затова ми се струва неоправдано
цитирай
23. mglishev - Медиите приятно се разсейват по ...
16.12.2009 19:59
Медиите приятно се разсейват по неактуални неща. Ето, цените на водата се вдигат, около електроцентралите и петролопровода - облак мъгла, а сега ще видим как най-важните работи в страната ще се окажат глупостите на Тагарински и "въпросът" за турските новини. А, прочие, какво става с РФИ, което комай беше малко от малко по-смислена медиа? Случайно или не, днес Станишев пожела успех на заместващото радио "Фокус". Вероятно то ще бъде подобаващо безлично и ще прави услужливи фокуси в изгода на част от "политическата класа" (което РФИ не си позволяваше), защото от първия си ден почна с дълги и безинтересни суетни около новините на турски и мъдростите на г-н Първанов.
Навремето така беше измислен проблем и дивотията около "народното възмущение" при президентско-божодимитровските буботения около т. нар. скандал с Баташкото клане. А и тогава Р. Овч., пликовете с пари и Вальо Топлото бяха в много по-голяма степен важни. Но нейсе, запуши я...
цитирай
24. zaw12929 - Нямаше за НАТО
16.12.2009 21:10
но тогава го нямаше и Бойко в Министерството- за всичко сте прав
цитирай
25. malkiatprintz - Вероятно това е поредната възмо...
17.12.2009 00:33
Вероятно това е поредната възможност да бъдат "усвоени" едни пари... А ако е въпрос за това, че – както писа анонимен 17 – "...ако Бойко реши проблемът с телефонен разговор, господата от опозицията заедно с Яне ще се ухилят мазно и ще говорят за "милиционерски ботуш", то те и сега могат да го правят, защото едва ли честотата на РФИ е била дадена на "Фокус" по друг начин, след като заседанието на СЕМ е било при закрити врата, без никаква яснота, и – както се разбра – в нарушение на законната процедура. Само че никой няма да се смее, защото и това с разпадането на групата на РЗС си беше поредната диверсия за отвличане на вниманието.
цитирай
26. анонимен - цъфнали сме и сме вързали
17.12.2009 11:07
та сега Хаберлера ни е виновен.
25 лева за пенсионерите,по няколко обира на ден и отвличания,нЕма коледни бонуси и 13-ти заплати,а кинти за политически безумия-бол.
Не искам някой да ме разбере погрешно-НЕ ИСКАМ новини на турски по БНТ,но не смятам,че някой може да умре (е,май един се беше самозапалил де...) от десетте минути маймунски словоизлияния.
цитирай
27. damnation - Ах че си краен :)
17.12.2009 11:21
Ах че си краен :)
цитирай
28. анонимен - от край време съм си така :)
17.12.2009 11:27
damnation написа:
Ах че си краен :)

ама те са по-крайни,брат...
цитирай
29. damnation - не брат, те са си просто хора. Крайни ...
17.12.2009 11:28
не брат, те са си просто хора. Крайни са група малоумници в парламента, и тъпанари като ганглий :)
цитирай
30. анонимен - можем да псопорим за това
17.12.2009 11:53
но е въпрос на друга бира:).скоро,надявам се:)
Иначе,за малоумниците и ганглия си съвършенно прав:)))
цитирай
31. damnation - а, не държа да споря :) но заради б...
17.12.2009 11:54
а, не държа да споря :) но заради бирата...
колкото до ганглия, той се превърна в любимият ми идиот. малко не му се отдава да ми отговори подобаващо, да предпочита да ми трие коментарите :D
цитирай
32. xfire - В десятката. Браво, Damnation.
17.12.2009 12:31
В десятката. Браво, Damnation.
цитирай
33. damnation - Мерси xfire
17.12.2009 12:31
Мерси xfire
цитирай
34. анонимен - Да ги махнат най-после едва ли има ...
17.12.2009 21:51
Да ги махнат най-после едва ли има някои който иска да ги гледа.
цитирай
35. анонимен - aKUVKnOXOu
03.06.2011 21:39
Wow! That's a really neat aswner!
цитирай
Търсене