Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2009 12:21 - Добрите вести през 2009-та
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1752 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 30.12.2009 13:00


Както обещах, ето ги добрите неща от почти отминалата 2009-та година. Лесно е да се плюе и обрисува в черни краски, трудното е да намериш хубавото.... а пък в 2009-та си е даже доста трудно.
Моля, простете че нещата няма да са хронологично подредени - това би могъл да свърши някой професионален журналист или хроникьор, ваш Damnation е любител.

Победата на ГЕРБ в изборите - макар и просто защото е по-малкото зло, сравнен с БСП и НДСВ.
Ако започне да прави повече, да говори по-малко, и изгони недозарумения като министър Хер Флик, кой знае, може дори да се окаже, че това е правилният път за България.

Лига Европа
- да, знам какво ще кажете. Едно измъчено равенство на ЦСКА срещу Фулъм и случайна победа на Левски срещу детската формация на Лацио. Но ако погледнем от друга страна, ние имахме два отбора в първото издание на този турнир, нещо което по-богати и големи страни не успяха да постигнат.
И ако сме честни, това все пак е нещо....

Евромангизи - които най-сетне Брюксел ни размрази. Парите по програма САПАРД, макар и не чак толкова много, са живителна глътка въздух за Българската икономика. Както и 75-те милиoна евро допълнителни компенсации за затварянето на блоковете в АЕЦ Козлодуй.

Ражданията - които през изминалата година бяха доста повече от колкото през предходните. Разбира се, това бе свързано с долни машинации от стана на Здравната Каса и АГ-тата, включващи необосновани подскоци в цените на манипулациите около раждането и следродилните грижи, но все пак - повече деца = по-голям шанс за бъдете на страната.

Волейболът - и третото място на мъжкият ни представителен тим завоювано на европейското в Турция. Можехме и повече, но това все пак е добре.

Усещането, че има правосъдие - за което наистина правителството на ГЕРБ спомогна. Падналите депутатски имунитети и дела срещу бивши депутати и министри ( пък ако вземем, че доживеем и присъди... ), акциите срещу Наглите, излавянето на Крокодилите ( пък и това че стрелнаха един от тях, хей не съм садист - това е един гадняр който вече няма как да се измъкне ! ), доживотната без право на обжалване на идиотчето разфасовало съученика си, двайсетте години на австралийското леке Полфрийман ( малко са му даже ). Разбира се, тези действия няма да заличат болката на роднините на жертвите, ужаса на роднините на отвлечените, страха на ограбените. Но кой знае, могат да накарат следващият идиот X да се позамисли преди да направи нещо лошо.

Спирането и разрушаването на нелегалните имоти - или поне на част от тях. Разбира се, простото срутване на 1-2 палата в Странджа и 2-3 хотела по черноморието, няма от раз да оправят екологичните щети. Но е малка крачка в правилната посока.

Отнемането на имотните права на Симеон Сакскобурготски
- наглоста на Крадлив Дедо бе повече от безгранична, ако му бяхме дали още година-две щеше да докаже че и гащите на задниците ни, са всъщност негови по рожденно право. Пак създава някакво усещане за удовлетвореност, може би илюзорна представа, но представа че има справедливост.

Титлата на Детелин Далаклиев - евала на пича, размаза всички, давайки сумарно 5 точки на противниците си.

Интереса към българското кино
- "Дзифт" повлече крак, след него редица български филми бяха посрещнати с интерес и одобрение по различни световни форуми. Ха дано продължим в същият дух !

Разрешението да се сади коноп - макар и ненаркотичен такъв. Конопът е непретенциозен към условията, с почти безкрайни приложения ( от него се правят платове, въжета, еко-горива, хартия, торове и още, и още... ) и всъщност доста доходоносен за отглеждане.

Факта, че я преживяхме - и сме тук в момента.

Сигурен съм, че съм пропуснал доста всъщност добри събития - та ще се радвам за всяка една поправка или допълнение от ваша страна. Нека си пожелаем, след като годината на Биволът ( която си е тегава според древните китайци ) новата 2010-та, годината на металният Тигър да е по-щастлива и с повече хубави събития.








Гласувай:
4



1. lado - Здравей!
30.12.2009 13:13


Победата на ГЕРБ в изборите - макар и просто защото е по-малкото зло, сравнен с БСП и НДСВ. -" По-малкото зло" прави ли го " добро?


Лига Европа - да, знам какво ще кажете. Едно измъчено равенство на ЦСКА срещу Фулъм и случайна победа на Левски срещу детската формация на Лацио. Но ако погледнем от друга страна, ние имахме два отбора в първото издание на този турнир, нещо което по-богати и големи страни не успяха да постигнат.
И ако сме честни, това все пак е нещо....
Играх навремето до "Юноши ст. възраст" - имаше страхотни момчета, уникални техници, сега се виждаме по залите на малки вратички - връзкардството сега е в пъти по-срещано(трансфери с последващо отчитане - делкане)

Евромангизи - които най-сетне Брюксел ни размрази. Парите по програма САПАРД, макар и не чак толкова много, са живителна глътка въздух за Българската икономика. Както и 75-те милина евро допълнителни компенсации за затварянето на блоковете в АЕЦ Козлодуй. - няма икономика, 50% назад с тая глътка

Ражданията - които през изминалата година бяха доста повече от колкото през предходните. Разбира се, това бе свързано с долни машинации от стана на Здравната Каса и АГ-тата, включващи необосновани подскоци в цените на манипулациите около раждането и следродилните грижи, но все пак - повече деца = по-голям шанс за бъдете на страната. - а етноса на раждащите?

Волейболът - и третото място на мъжкият ни представителен тим завоювано на европейското в Турция. Можехме и повече, но това все пак е добре.
Виж - тука се гордея!

Усещането, че има правосъдие - за което наистина правителството на ГЕРБ спомогна. Падналите депутатски имунитети и дела срещу бивши депутати и министри ( пък ако вземем, че доживеем и присъди... ), акциите срещу Наглите, излавянето на Крокодилите ( пък и това че стрелнаха един от тях, хей не съм садист - това е един гадняр който вече няма как да се измъкне ! ), доживотната без право на обжалване на идиотчето разфасовало съученика си, двайсетте години на австралийското леке Полфрийман ( малко са му даже ). Разбира се, тези действия няма да заличат болката на роднините на жертвите, ужаса на роднините на отвлечените, страха на ограбените. Но кой знае, могат да накарат следващият идиот X да се позамисли преди да направи нещо лошо. - Да почакаме до осъдителните присъди !

Спирането и разрушаването на нелегалните имоти - или поне на част от тях. Разбира се, простото срутване на 1-2 палата в Странджа и 2-3 хотела по черноморието, няма от раз да оправят екологичните щети. Но е малка крачка в правилната посока.
Не са си платили на новите правилни хора!

Отнемането на имотните права на Симеон Сакскобурготски - наглоста на Крадлив Дедо бе повече от безгранична, ако му бяхме дали още година-две щеше да докаже че и гащите на задниците ни, са всъщност негови по рожденно право. Пак създава някакво усещане за удовлетвореност, може би илюзорна представа, но представа че има справедливост. - не са отнети, само е ограничено разпореждането с тях.

Титлата на Детелин Далаклиев - евала на пича, размаза всички, давайки сумарно 5 точки на противниците си. - Евалла!

Интереса към българското кино - "Дзифт" повлече крак, след него редица български филми бяха посрещнати с интерес и одобрение по различни световни форуми. Ха дано продължим в същият дух !

Разрешението да се сади коноп - макар и ненаркотичен такъв. Конопът е непретенциозен към условията, с почти безкрайни приложения ( от него се правят платове, въжета, еко-горива, хартия, торове и още, и още... ) и всъщност доста доходоносен за отглеждане. - задни мисли, май? :)

Факта, че я преживяхме - и сме тук в момента.

Сигурен съм, че съм пропуснал доста всъщност добри събития - та ще се радвам за всяка една поправка или допълнение от ваша страна. Нека си пожелаем, след като годината на Биволът ( която си е тегава според древните китайци ) новата 2010-та, годината на металният Тигър да е по-щастлива и с повече хубави събития.

Весело посрещане и дано да ни е по-добра!
цитирай
2. damnation - Нямам какво да кажа :) Успешна ...
30.12.2009 13:16
Нямам какво да кажа :)
Успешна година Lado !
цитирай
3. анонимен - Добрутро,брат!:)
31.12.2009 10:31
lado - тази градивна критика си е за цял пост,човек!:)))И поста и първия коментар заслужават да влязат във Виртуалната библиотека !!!
Готино изкарване довечера!

damnation-брат,прав си-малко са добрите неща през годината,но подбора ти е добър.
Наздраве!
Догодина дано е не само виртуално това мое наздраве към теб:))))
цитирай
Търсене