Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2010 14:35 - Между празниците :)
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3870 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 27.12.2010 14:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не обичам трапезата на Бъдни Вечер. Готвят се неразумно огромни количества, всяка година едно и също, и все неща които не са ми сред любимите.

Освен тиквеника.

И защото, както споменахме, количествата са огромни, храната се яде по 2-3 дена след Бъдни вечер. И също така, защото Семейството се събира, и като се събере – стои около масата, количествата които изяждам  също са неразумни. Като се почне от 24-ти и завърши около средата на Януари.

Иначе, всичко останало е прекрасно – семейство, приятели, подаръци, приказна заснежена  София, поне докато снега е пресен и покрива боклуците, топлина, от време на време и почивка.

Само именният си ден не го обичам особено много. Не го знам св. Стефан какво точно е правил, но накрая е бил пребит с камъни от тълпата. Което не е готино. Не е готино, и че трябва да черпя сумати хора, които почти не познавам, в някой случай откровено не харесвам, и за които не ми пука. Или, поне да се държа любезно с тях.

Като споменахме, винаги ми е било чудно, от къде точно произлиза този култ към честването на имената, къде е смисъла ? Сам едва ли бих си избрал името Стефан. Не съм и особено вярващ. Пък и ако се казвах Съботин, надали щях да празнувам всяка събота ?

Както и да е. Явно, неуважението към именния ден, си е просто поредната ми странност.

Не е като да е единствената такава...

Да се върнем към снега. Както може би знаете, всяка година той изненадва управата на София. Всяка година факта, че през зимата от небето пада кристализирана вода ги изненадва толкова много, че никой не предприема нищо, улиците се изгубват в преспите, и в общи линии настъпва апокалипсис от локална величина.

Лошо няма. Ако гледате новини, ще ви е станало ясно, че снега през зимата изненадва и властите в доста по-големи и богати страни. Е, там е в по-големи количества, в САЩ например, но както знаем в САЩ всичко е по повече.

Странното е, че тук казват че са се справили с проблема, в момента в който проблем няма. И си признават, че пак са изненадани, когато това е очевидно и за идиотите.

Кметицата, се изпляска че през ноща и сутринта цяла София, че и околията, била изчистена. Това разбира се, е страхотно, ала знаете ли какво?

Тогава не валеше сняг.

Сега вали. Погледнете навън, и кажете изчистено ли е според вас.

В този ред на мисли, г-жа Фандъкова и екипът и се справят повече от блестящо с почистването на снега, особено през Юни, Юли и Август месец. Наистина, малко им куца зимния период, ама не може 12 месеца перфекционизъм, нали ?

Това беше шега. Шегувах се.

Сега ще съм сериозен.

Смятам на нова година да се напия с шампанско. Защо ?

Защото или не се напивам, или се напивам с твърдо гориво. Тази година ще е с шампанско. Няма много смисъл, но поне ще започна 2011-та знаейки ,че съм направил нещо ново.

Напоследък из  нета се ширят слухове, че към земята идвали три извънземни кораба, видими дори в скаймап. Уж потвърдено от видни астрономи.

Други уж видни астрономи, твърдят че това е измислица.

От НАСА си мълчат.

В БАН тъй или иначе говорят с извънземни от 30 години, та не коментират.

Според мен големият въпрос е, дали тези дето уж идват, са сподвижници на ГЕРБ, авери на Красьо Черничкия, или Доган е измислил нов начин да внася електорат за идващите местни и президентски избори.

Пак се шегувам. Нищо не идва, освен новата година, свързана с много пиене, ядене, досадни речи на президента и още по-досадни „забавни” ТВ предавания.

И много бомбички. Ей, мамицата му, мразя бомбички. Според мен само изключително пропаднало и нисше същество, заклещило се на еволюционната стълбичка някъде около зелената еуглена, може да изпитва удоволствие от това да вдига шум, пушилка и да тормози околните.

И изпитвам задоволство, когато прочета, че някой си е отнесъл палеца/патката/главата/нещо друго с пиратка.

Хора, това не е ужасна катастрофа. Това е естествен подбор. Разбира се, ако вие сте от мятащите пиратки, едва ли сте на това мнение, пък ако някой ваш орган е бил отнесен от детинското ви забавление, със сигурност не сте на това мнение.

К’во да правим – демокрация. Всеки си казва мнението. А фойерверките са и по-безопасни, и по-красиви.

За финал мога само да ви пожелая щастлива нова година.  Успех в битката с снега, подаръците, пържолите и виното, роднините, и мятащите пиратки комшии.

ЩЕ се видим ( образно казано ) догодина !




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. damnation - Идем ! :)
27.12.2010 15:01
Идем ! :)
цитирай
2. frina - Привет!:)
27.12.2010 15:31
Може и да не си харесваш името и денят на неговото отбелязване, но все пак ще ти пожелая да ти носи здраве и късмет...:)

Ако знаеш само как мразя тиквеник.:( И колко е гадно да се напиеш с шампанско.:) Обмисли други варианти за новото начало. Наздраве!:)
цитирай
3. damnation - Мерси Фрини :) Бихме могли да сме ...
27.12.2010 15:33
Мерси Фрини :)
Бихме могли да сме добра комбина - аз ще омитам всичкия така омрзен ти тиквеник :)
За шампанското... може, ама пък... какво толкова веднъж се живее :)
цитирай
4. mamkamu - :)))
27.12.2010 18:31
Молят те, не се напивай с шампанско. Оромна грешка!
цитирай
5. damnation - Много ли е гадно ? :)
27.12.2010 20:24
Много ли е гадно ? :)
цитирай
Търсене