Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 11:24 - Седмица на IT овчаря
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6751 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 25.09.2014 12:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ден първи.

Дадоха ми овцете. Дадоха ми и странен механичен туул, наречен гега ( трябва да проверя в гугъл за какво служи ). Това да гледаш овце е много блага работа – пускаш ги на поляната, плъгват се към тревата и мирно, тихо си пасат. Малко ми е бавно Wi-Fi-то тук, ама все пак става. Цял ден си слагах статуси и информирах приятелите по форумите колко е готино да си овчар.

Ден втори.

Овцете продължават да пасат. Блеят непрекъснато. Слохиж си ринг-тон на мобилния с блеене, качих си го като звуков фон и на майспейса. Едни приятелчета хакнаха сайта на народното събрание и сложиха от там да се лее блеене, ама им е тъпа шегичката. Така и не разбрах за какво точно се ползва гегата – пробвах да се правя на Джет Ли с нея и халосах една овца по главата. Нещо и увисна системата и вече не блее. Скрих я в средата на стадото, никой няма да забележи.

Ама нещо цялото стадо ми се вижда доста унило.

Ден трети.

Половината стадо се е бъгнало, лежат, мълчат, не пасат, не отговарят на никаква команда. Питах в гугъл, обаче ми изкара 1001 различни вероятни причини. Аз, понеже съм от старото поколение, реших да не слушам само гугъл, ми да питам и дядо ми – той все пак се е занимавал с овце. Каза ми да им дам вода. Дадох им.

Странно, но подейства, повечето рестартираха и се върнаха в нормален оперативен режим. Сигурно е нещо с охлаждането на системата ?

Ден четвърти.

От някъде се появи една странна овца и почна да прави нещо с моите. Проверих в Уикипедия. Странната овца се нарича овен. Обяснено като за лаици, явно овена и овцете се компилират. След няколко месеца, това ще произведе нови, ъпдейтнати овце. Интересен метод, май съм срещал нещо подобно в писането на вируси ?
Писна ми от блеенето.

Ден пети.

През ноща е имало хакерска атака на кошарата. Изполвали са „Вълк v.10.5”. Няколко овце са тотално забили в резултат и се съмнявам, че ще мога да възстановя изгубените данни. Пак звъннах на дядо. Каза ми да потърся нещо наречено „овчарско куче” – предполагам, че е firewall. Пообиколих в селото, дадоха ми две различни - „Шаро  2000” и „Балкан Personal Edition”. Балкан е малко грубо написан, съдра ми крачола на дънките и ми откъсна парче месо от ръката, но май действат. „Вълк”-а тотално изчезна от локалната мрежа.

Ден шести.

Скука. Овцете пасат и блеят, пак им дадох вода. Цял ден цъках Фармвил в Фейса, по-забавно е. Навести ме колега овчар – бай Герги, огледа работата ми по проекта и ми каза че съм прост. Много му знае главата, сложих го в игнор листата. Една от овцете ми изяде мобилния телефон, та я отворих – хем да го извадя, хем да видя какви слотове има. Нещо не мога да я сглобя като хората. Метнах и нея в средата на стадото.

 

Ден седми :

Дадоха ми надницата за първата седмица. 20 лева ?!?!. Аз не мога да си платя нета и телефона с това бе, ламери !!!! Сутринта ще се чупя с първия рейс от селото. Премиера Борисов така или иначе каза, че тези от безработните IT които не стават за овчари, може да се пробват за трактористи. Пък аз съм непобедим на Need For Speed та е тъкмо за мене...




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Абе , като се замисля
23.06.2011 12:12
овчарите отлично могат да минат и без програмисти , ама програмистите не могат да минат без овчари . Освен ако не се научат да ядат произведеното във Фармвил :-))
Щото на бай Герге му е през оная работа дали ще направят нов смартфон или не . Обаче ако ако той ги изключи от локалната мрежа на млекоснабдяването и гугъл не може да им помогне :-))
Когато на 100 овчаря има 1 програмист - работата е добре , но когато 100 програмиста почнат да чакат 1 овчар да ги храни - тогава се получава държава наречена България :-))
цитирай
2. damnation - Всичко това е прекарсно и правилно, ...
23.06.2011 12:16
Всичко това е прекарсно и правилно, което си го написал, обаче докато един програмист ( не особено кадърен ) изкарва за час това, което един овчар за седмица, седем работни дни, по 16 часа, няма как да се промени статистиката. И това не значи, че програмистите ( или който и е да, дето не копа на къра ) взимат много, а че хората които ни изхранват, взимат ненормално малко.
цитирай
3. panazea - Мога ли да си поръчам една гега при теб?
23.06.2011 14:36
Ще е забавно. Ще си джиткам в нета , ще доя овцете .
А после ще си купуваме програми от индийците , щот сме много умни .
Въпрос с повишена трудност: Колко струва една овца и колко една програма?
цитирай
4. damnation - Ами, то мойта е наследство, нямам ...
23.06.2011 14:40
Ами, то мойта е наследство, нямам друга.
Една овца ли ? Не мога да кажа. Между 100-200 лева, предполагам. А програмата.. има напълно безплатни, има такива по 10-15 лева. Има и такива по няколко хиляди.
От друга гледна точка, програма с която да си изпредеш чорапи, или да сготвиш с зарзават все още няма.
цитирай
5. damnation - Това може би е, а може би не е така. Все ...
23.06.2011 15:10
Това може би е, а може би не е така. Все пак, негово великолепие Бойко каза IT специалист, което не задължително означава програмист :)
цитирай
6. panazea - Аз ще доразвия тезата .
23.06.2011 15:48
Ще пратим лекарите пък да копат , та да им дойде акълът ! Тъй , ами .
Ще им връчим по една кирка и по една лопата .
А сега като започне жътвата , може и някой комбайн да им отпуснем .
цитирай
7. damnation - Добра идея. От хирурзите ще станат и ...
23.06.2011 15:51
Добра идея. От хирурзите ще станат и прекрасни колбасари. Дали ще ръчкат нечии черва в коремната кухина, или пък кайма в червата - все тая. Работа ли е ? Работа е.
цитирай
8. sowhat - хаха, велик си
24.06.2011 07:28
)))
цитирай
9. damnation - Мерси ! Най-накрая някой да го пр...
24.06.2011 10:22
Мерси ! Най-накрая някой да го признае :P
цитирай
Търсене