Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2011 01:07 - Позиция ?
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8757 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 29.09.2011 01:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много е интересна обстановката в последните дни. И навън, в 4 измерния реален живот, и тук , в малката блог-галактика, съставена от умовете на стотиците блогъри.

Най-интересното е, че едно доказало се плямпало като мен, някак си не успява да си избере страна. Може би, вие ще ми помогнете ?

Протести - кеф. Трябва да има протести, мама му стара. Трябва, защото това е единственото останало средство на хората да покажат и което е по-важното, да отстоят своето мнение и позиция. Само че дето.... както винаги се осраха нещата.
Кому бяха нужни виковете "циганите на сапун" ? Не че ги обичам, ама те ли са корена на злото ? Надали. С риск да стана банален - знаете я приказката за лудия и зелника.
Ок, болшинството от циганите са живеещи на чужд гръб, неморални, прехранващи се чрез къде организирана, къде -не престъпност. Факт. Но не всички. Само че, те са такива от векове, не без причина, пак от векове, са гонени и мразени по целия свят.
Само че, целия цигански етнос ли ви е виновен в този конкретен случай, или една определена фамилия ?
Аз по-скоро бих крещял : "Циганите на....работа !" Само че, не е ясно дали това не е по-голяма обида за тях...
Както и да е....
Крещеше се и "Турците под ножа !" Това пък защо ? Те какво са ви направили в момента ? Или просто за да има рима ? Аз пък не се кефя на гватемалците, дайте да скандираме и "Гватемалците на кола ? "

Всички почнаха да наричат протестиращите "лумпени".  Е те това не мога да го разбера. Когато навремето протестирах за спасяването на Странджа, пак бяхме лумпени. Когато ходих на протести поради високата цена на горивата - пак бяхме лумени. Явно в България имаш само два варианта - или да си "лумпен" и да не си съгласен с лайната с които биваме заливани от 20 години или да си .... хъм.. интелектуалец и доволно да си джапаш в личното гьолче от екскременти ?
Абе братя интелектуалци ( защото не съм ходил на последните протести, та явно - не съм лумпен ) айде маалко по-лекинко с генерализациите, а ? Защото покрай футболните агитки и атакистите, имаше и напълно "нормални" млади хора така като гледам репортажите. Имаше и деца, дето не е ясно чий го дирят там. Имаше и старци, дето по принцип - дай им да протестират за нещо. Защото, ако и вашите родители, и вашите деца са в категорията "лумпени" май е крайно време да се замислите вие какви сте.

Нека да споменем и децата на "фронта". Какво правят там ? Няма ли кой да им обясни, че това не е игра, не Counter Strike, не е кеч по БТВ, не е и вечер в дискотеката ? И къде са родителите им ? Да ги поучат, да ги насочат, да ги опазят както от подстекателства, така и от собствената им глупост ?
А всъщност - чакай. Родителите им са пред компютрите и водят епични битки в форуми и блогове, изпълнявайки гражданския си дълг и изказвайки мнения. Българи...кхъ..кхъ..юнаци !!

Медиите пак се осраха. То бива бива слугинаж, бива бива дезинформация, ама чак пък толкова. Е, след като им отне известно време да си съгласуват версиите, всичко тръгна по мед и лайно, опа - масло. Тълпите са озверели варвари, циганите са по-големи светци и от папата, убийството е "инцидент", всичките ни политици, и управляващи, и опозиция са страхотни мъжаги на място, а нашата милиция ни пази.
В идните дни, поради излизането наява на факти, които дори нашите мили родни медии  ( а нека напомня - бил съм част от такава, та мога да ги храня колкото си искам ) не можеха да пренебрегнат, някой от изявленията се промениха коренно. Инцидента стана "вероятно умишлен" а после- хладнокръвно убийство, според това как се промени посоката на вятъра.
Западните медии пък, отново ни описаха като група озверели варвари, управлението ни като диктатура, и в общи линии - ни оплюха. Което, си е донякъде в реда на нещата.

А партиите, ах, партиите. Бойко продължава да реже ли, реже ленти - тук обществена тоалетна, там таванско помещение, защото му се свършиха големите обекти, продължава да ръси мачовизми и да излъчва потна, животинска магнетичност. И продължава да не прави нищо полезно. Цецко пък, ту е в отпуска, ту не е, ту работи, ту не, ту води предизборна кампания, ту не, ходи да успокоява електората, ама защо ли- само по ромските квартали. И все още не може да върже две изречения на кръст.
Станишев се хили като съсел, и се чуди в какво да обвини правителството - то че правителството е за обвинение, за обвинение е и за сваляне, ама и Станишев имаше своя шанс преди години и свърши точно същото - нищо, зиро, капут, ниенте.
Президента и той обикаля тук там, гледа влажно с големите си, светли очи, и мрънкоти нещо под нос. То какво ли и да се очаква от президента, де ?
Както беше казал Дъглас Адамс " Ролята на президента не е да упражнява власт, а да отвлича вниманието от нея".
Костов пък, и Мартинчо продължават да пискат - Оставка за Цецо ! Той Цецо, че е за оставка - за оставка е, ама какво ли ще промени тя, когато МВР, съдебната ни власт, магистратите и всички, които уж трябва да пазят реда и спокойствието в България, са прогнили като, извинете за сравнението, зъб на дърт циганин ?
Онова пък там, дребничкото, белокосото, с алкохолните изцепки, изведнъж забрави чий задник лиза в последните две години, и смело се провикна - "Долу Бойко ! Аз съм важето оръжие !
Не те знам какво оръжие си, г-н Сидеров, ама изведнъж станах краен пацифист нещо.

Залагам бъбрек и око, че съвсем скоро и ДПС ще снесат някоя "изненада" Просто мълчат подозрително много.

За нашата полиция. Ми те бият. Друго не знаят, не могат, пък и май от тях специално - не се очаква. Защо бият само скиновете крещящи "Циганите на сапун" но се пазят от въоръжените с брадви и пушки цигани с лозун "Режете гяурски глави" не мога да кажа. Ама имам едно предположение. И аз да взимам законно смешно ниска заплата, да съм по презумпция обект на подигравки и посмешище, къде заслужено -къде не, и аз да нося отговорноста за често - не твърде умните си сънародници, и аз едва ли ще скоча под брадвите. Защото и да оцелея - току виж ме уволнили и осъдили за етнически тормоз, да речем. Или тихичко ме свитнали, защото съм наранил част от най-ценния, бидейки най-евтин, електорат.

Минаха няколко дни. Циганите още се заканват да режат глави и разнасят коктейли Молотов ( от този, извинете за плоската шега - без ром ), българите още си протестират, ама все по тихо и страхливо, политиците още се усмихват мазно и се надцакват - в случая с надгробна плоча. Тази на 19-годишния Ангел.

Полицията вече не бие толкова, обаче видиш ли - валят закани да се ловят "подстрекателите" из интернет, трие групи в Фейсбук и ме кара да се чудя - в "Матрицата" ли съм, в инспириран от Оруел кошмар, или в нещо още по-лошо. Същевременно, един определен подстрекател от ромския етнос ( и аз си изменям изказа с напредването на материала, к"во да правим - медиен трейнинг ) който в национални ежедневници заплашваше с гражданска война, до тази сутрин бе пазен от тях в скъп хотел. После взеха че го арестуваха, на него взе че му стана зле, и сега се очакава епизод 1001 на комедийния сериал " Ние ги хващаме - те ги пускат".

Всъщност, чудя се кога и светия синод ще се осере с поредното си извадено от тъмните векове изказване. Направо не е за вярване, че те още мълчат.

Като споменахме протестиращите - те рязко смениха посоката, престанаха с расистките крясъци ( ама след дъжд-качулка ) и почнаха да прокламират разумни на първо четене, и крайно детински на второ - искания.
Правителството да подаде оставка. Ок. Принципно подкрепям. Правителството на ГЕРБ и Атака и за чеп за зеле не става ( тук очаквам последния мохикан на герберизма v mri да ме нападне, наричайки ме фашист, комунист, и ако не успее да измисли друго - лумпен ). Ама кой да дойде на тяхно място бе, джанъм ? БСП ли не се осраха, СДС ли, Царчето ли или ДПС ? То май само Яне не е имал шанс да се изсере над нас отвисоко, и в името на всичко свято се моля да не му го дадем.
Даже не е до избора на най-малката злина в случая, а на нова от еднакви, създадени по матрица и с сериен код злини.
Не че ако тръгнете да правите преврати, мили хора, ще ви спирам. Не. Даже, след като заема безопасно място с добра гледка, и се запася с пуканки - ще ви подкрепя. Ама кому е нужно ?

Та още се чудя, кой е крив, кой е прав, кое е смешното и кое е тъжното.И на коя страна да застана, ей така, да имам някаква позиция. Щото според мен, в момента и циганските барони, и политиците, и скиновете, и "журналистите" и служителите на Темида - до един са тотални клоуни. И ми е трудно да ги различа едни от други.





Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - Даааа... и през тридесетте години е било така!
29.09.2011 01:34
Не си спомням добре, ама после май някакви генерали идваха /може и да се лъжа/!:)
цитирай
2. damnation - А виж, за това не знам. Не съм бил з...
29.09.2011 01:36
А виж, за това не знам. Не съм бил заплануван още :) Та и баща ми, като се замисля.
Но независимо дали ще идват генерали, били те червени или бели, танкове, Меркел, Анджена Джоли или марсианците, цирка едва ли може да стане по-пълен. Или греша ?
цитирай
3. malkiatprintz - Там е проблемът, Дамнейшън - иск...
29.09.2011 02:43
Там е проблемът, Дамнейшън - искания, ама неориентирани, хвърлени в пространството без цел, без ясна идея и накрая така и ще затихне всичко. Лошото е, че според мен си е доста добре скалъпен сценарий във всяко едно отношение. Могат да се променят нещата, но с повече конкретика и много повече постоянство - неща, които ни липсват...
цитирай
4. tit - Ахам . постоянство е думата!
29.09.2011 13:54
Другото е екшън или комунизъм - и в двата случея става само за гледане!:))
цитирай
5. damnation - Между другото, познах че и синода ще ...
30.09.2011 11:38
Между другото, познах че и синода ще изтресе нещо : "Мащабът на разразилите се събития свидетелства за огромно натрупване на гняв и омраза сред народа. Така става винаги когато системно се пренебрегва и се допуска да бъде погазван Божият закон. Бог иска на земята да има справедливост. " - е част от цитата...
цитирай
Търсене