Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2014 11:39 - Хроники на мрънкането или с какво са ни криви курортите
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3064 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 17.08.2014 11:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С годините съм забелязал, че това да мрънка и да се оплаква е основна черта на средностатистическия българин. Винаги нещо му е криво, винаги някой му пречи и никога, ама никога той самият не е в грешка. Та как ще е в грешка, той е перфектен, само всички останали са лоши.

Новата мода за мрънкане е оплюване на черноморските курорти. Започнало кой знае къде като невинно единично мрънкотене, това се превърна в мода и мейнстрийм вълна, и всеки който по някаква причина не си е изкарал добре на морето, или пък не е успял изобщо да отиде, къде заради липса на финанси, къде заради липса на време, се възползва от широката WWW трибуна да измяучи своето недоволство.

Пречи им чалгата, пречи им бетона, пречи им че има моми със промишлени количества силикон по тях, пречат им нахалните туристи и препълнените заведения. Това, когато отидат на известен курорт.
Решат ли обаче да отидат на малък и неизвестен такъв, се започва друго мрънкане - тука няма заведения, няма банкомати, няма безплатен безжичен интернет, няма течаща вода, има хипарливи на вид младежи в съседното бунгало.
Има една приказка, на крива ракета - и космоса и пречи.

И разбира се, по думите на прекрасния, интелигентен, отруден драскач, който не си е прекарал добре, хората които все пак успяват да си прекарат добре на скъпите курорти веднага се превръщат в глупави, недоразвити, неандарталци, в хора които не работят и изкарват парите си чрез престъпност, етикетите падат по-лесно от банските на така мразените от писачите силиконови девойки.
Тези пък които се кефят на малките курорти са просяци и безделници. И задължително използват наркотици.
Само той, неоправдания писач, е прекрасен и съвършен, виртуозно творение на майката природа.

Да, ама не. Ей така, от любопитство, като видя някоя статия която ми привлече вниманието, независимо с добро или зло, обикновенно решавам да видя кой я е написал, и, изненада - зад тези стоят достопочтенни матрони и чичковци преминали зенита на мъжката си гордост, който през пет реда повтарят "преди десет години" и "преди петнадесет години", отказвайки да разберат че вече не са на 20 и мястото им не е сред младежите.
Да бе мили хора, и аз преди десет години имах плочки на корема, повече приятели и по-малко лизинги, ама какво да се направи - промяната е част от живота.

Тази година все още не съм стигнал до морето - може да се случи скоро, може и да не се случи. Миналата обаче, прекарах една приятна седмица в Равда и Несебър ( които също са сред оплютите курорти ). И да, бидейки работещ, що-годе интелигентен и начетен, с органична непоносимост към чалга и без криминални връзки, точно като мрънкащите, аз успях да си прекарам доста приятно.
Успявах да си намеря място на плажа, без да го резервирам пет дни предварително (както се оплакват).
И да не обръщам внимание на руските, английски и марсиански туристи, които "пречат".
И да си намирам маси в приятни заведения, в които да прекарам хубава вечер, с хубава храна, алкохол на достъпни цени и поносима музика.
И да, всъщност нито "мутрите" нито "хипарите", нито туристите някак ми пречиха да се пека, да си чета книги, да си правя купона вечерта, и да се наспивам спокойно след него.
Може би защото не се мъчех да се набутам в най-известните ресторани и заведения, в най-популярните плажове и най-реномирания хотел, които, ИЗНЕНАДА, често имат много клиентела ( те нещата са свързани, знам че това е изненадващо откритие ама...).

Ако искаш, можеш да си прекараш добре. Просто явно е по-лесно да мрънкаш.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sweethell1 - Това се нарича Балкански синдром :)
17.08.2014 12:08
Мрънкането е национална болест. Никой не гледа себе си, на всеки е по-лесно да види недостатъците на другите. По-лесно е да обвиниш някой или нещо за лошото си разположение, отколкото да промениш нещо в себе си. За съжаление такъв е Балканският синдром. И нали знаеш шопската поговорка: " Не е важно аз да съм добре, важное Вуте да е зле", е, всеки гледа да цака другите, вместо да допринесе с нещо за общото благо.
цитирай
Търсене