Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2010 15:01 - Чуденка : Защо правят мъжете на дебили ?
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3866 Коментари: 9 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ( понякога се случва така, че нито имам кой знае каква работа в службата, нито вдъхновение за какво да пиша в Webcafe. Тогава почвам да си задавам разни глупави и потенциално опасни за здравето въпроси. Като този : Защо мъжете ни представят като дебили ? )

Представете си, само за миг, че сте извънземно. Няма значение Алф или Пришълеца, просто извънземно. И че някой ви е нагърбил с тежката задача да се запознаете с човешкия род, използвайки нашите източници на информация – телевизии, списания, филми.

Ще ви напълни главата/главите/к’вото имате там с безкрайно погрешни идеи. Особено, щом става дума за мъжките представители на вида Homo Sapiens.

В общи линии, използвайки посочените от мен ресурси, вие бихте останали с мнението, че има два коренно различни вида мъже :

1. Дебели, мързеливи, почти малоумни, груби, невъзпитани, страхливи. За пример Ал Бънди.

2. Непоколебими победители, безкрайни съблазнители, раздаващи с еднаква лекота шамари, съвети и семето си, безчувствени по готин начин. За пример – мнението което Ал Бънди има за себе си.

Само че, ако в един момент се срещнете  наживо с представител на вида Homo Sapiens, от тези с пенис, сигурно ще си кажете „Деба и лъжците”.

Аз съм мъж. В общи линии, не смятам и да променям тази ситуация в бъдеще. И не се вписвам нито в група 1, нито в група 2. Някъде по средата съм. Само че, бидейки нормален човек, не мога да се намеря никъде по медиите. Не мога да намеря и останалите мъже, които познавам ( е, може би познавам няколко подходящи за група 1 и 1-2-ма подходящи за група 2 ).

Защо е така ?

Защо жените занимаващи се с каквато и да била публицистика, ни представят като дебили ? А мъжете, колеги, които се опитват да ни защитят, ни представят..като дебили с активен сексуален живот ?

Защо повечето зрители/читатели/слушатели всъщност одобряват това ?



Тагове:   мъжете,   чуденка,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. doriana - Ами, да ти кажа честно, за пръв път ...
12.08.2010 16:44
Ами, да ти кажа честно, за пръв път срещам някого, който твърди, че има само 2 типа мъже като гореописаните. Не мисля, че извънземните ще си направят представителната извадка тъкмо от тия 2 типа.
:)
цитирай
2. tit - :)
12.08.2010 16:46
А кой е тоя Ал Бънди?
Извинете!:)
/журналистиката у нас рядко има връзка с реалността.../
цитирай
3. pakostinka - Може би,
12.08.2010 16:47
защото по-голямата част от тях са такива, а за постигане на по-голям ефект се използва генерализирането. Често, такъв тип публицистика е провокация към мъжете, но както и ти си написал - рядко реагират достойно, подобаващо и убедително в посока "недебили" :)
цитирай
4. doriana - Може би си прочел това: http:/...
12.08.2010 16:51
Може би си прочел това:
http://www.webcafe.bg/id_1777500279_Gadni_Beli_Maje

?
Не съм съвсем съгласна с авторката!
:)
цитирай
5. damnation - doriana, ха дано. Иначе ни отиде ...
12.08.2010 17:07
doriana, ха дано. Иначе ни отиде галактическото реноме. Не, не говоря за някоя определена статия - където и да е, или ни описват като грухтящи плазмодии, или ни съветват колко трябва да сме горди с грухтенето. :)
tit, Ал Бънди е, явно, идола на много хора :)
pakostinka, аз все пак мисля, че повечето от нас не попадат в тези категории. Поне не и доброволно :)
цитирай
6. malkiatprintz - Все ми се струва, че има нещо общо със ...
13.08.2010 03:49
Все ми се струва, че има нещо общо със старанието на голяма част от жените да се докажат като по- от мъжете :)
цитирай
7. damnation - Може би си прав приятелю :)
13.08.2010 12:23
Може би си прав приятелю :)
цитирай
8. pnp5q - damnation написа:
31.08.2010 11:24
"Защо жените занимаващи се с каквато и да била публицистика, ни представят като дебили ?"
Елементарна справка в imdb.com разкрива елементарната истина, че от 49 автори/съавтори на сериала "Женени, с деца" 32 са мъже.
Елементарно, Уотсън!
цитирай
9. анонимен - И кво значение
14.09.2010 19:08
И кво значение има кво мислят за мен, теб или съседа? Колкото по-ниско мнение - толкова по-малко изисквания. :) Колкото по-масово ни мислят за дебили - така хем конкуренцията по тоя параграф автоматично ще изчезне, хем ще се премести голяма част от тежестта, която ние си носим сега към по-нежните половинки.. :)
цитирай
Търсене