Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2010 11:31 - Лесно ни е на нас, мъжете ! Или ?
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4277 Коментари: 8 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Лесно ви е на вас мъжете

Толкова по-хубаво е да си мъж

Предполагам, всеки мъж е чувал тези реплики десетки, ако не и стотици пъти, разбира се изречени от жени. Разбира се, ако сте питали „ а какво му е толкова лесното?” обикновенно отговорите са уклончиви, съдържащи много „мммм” и „амиииии” и често приключващи с чисто женското заключение „ амииии, по-лесно ви е просто !” изречено с нетърпящ възражение тон.

И започваш да се чудиш – аз бачкам, защитавам семейството, правя това и това, от къде на къде ми да ми е по-лесно и по-добре ?. Авторът не може да даде отговор на този въпрос, защото от както се е родил си е все мъж. Поради тази причина не би могъл да ви отговори и никой друг, поне не и честно.

Затова пък, наистина има дъъълъг списък с неща, за които жените биха могли да ни завиждат, и които може би ги карат да мислят, че да си мъж е лесна работа. Хем да покаже, на нас, мъжете, че не ни обвиняват напълно несправедливо, хем да даде шанс на милите дами покрай нас да обосноват твърдението си.

Мъжете не раждаме.Нямаме месечен цикъл. Краката ни не се подуват, никой не хапе упорито зърната ни в продължение на месеци, пък и нямаме проблеми с необичаен и често странен апетит.Цялата работа с продължението на рода не ни  носи никаква болка и страдание, освен когато не метнете нещо по нас, обладани от химическия дисбаланс на бременоста, и не вземете че улучите.

Понеже споменах апетита, нямаме проблеми със сладкото. За пример, за да видите жена залепила се като гладно цигане на витрината на сладкарница, тя е или бременна, или е видяла мъжът си да седи с друга вътре в заведението. Останалите дами, най-вероятно дори се страхуват да погледнат, гонени от вечното преследващата ги фикс-идея да са слаби и елегантни. НИЕ нямаме този проблем със сладкото. Нито с соленото. Нито с каквото и да е.

Защото, мъжете, можем да си позволим да качим килограм или два. Дори пет. Без да ги забелязваме и определено – без да ни подлудяват. Даже, могат да ни накарат да изглеждаме по авторитетни и уседнали по някога. И ако някой си позволи критика по въпроса, лесно можем да му обърнем носа с хастара навън. А пък, ако недай си боже, качим повечко, винаги можем просто да ги премахнем с диети и тренировки, стига наистина да го искаме.

Като говорим за тренировките, ние можем да си позволим да тренираме колкото си искаме. Колкото повече – толкова повече, както казва Мечо Пух. Погледнете снимки на Арнолд Шварценегер на младини. А сега погледнете снимка на която и да е жена тежкоатлет или бодибилдър, и ще разберете защо при дамите нещата не стоят баш така.

Можем и да си позволим да носим каквито дрехи са ни удобни, без да ни интересува дали са модерни или не. Дънките и тениската например са вечна класика, и винаги ще бъдат. А когато видим друг мъж, носещ същото като нас, това няма да ни натъжи, нито ще ни накара да го намразим на секундата. Случаен белег или синина, дори незабележим, може да докара жената до нервна криза, докато мъжът набързо ще измисли история която да обяснява белега, та и ще намери време да се погордее с него. Прошарена коса ? – та това е секси. Най-много да ни алармира, че е време да приключим с младежките глупости.

Като говорим за мразене, по принцип по-рядко ни тормозят каквито и да било нерационални чувства.  Обичаме само когато наистина обичаме, мразим само когато наистина трябва, и рядко ставаме жертва на собствените си неосъзнати емоции. Почти не взимаме решения, водени от емоции, а дори когато го направим и сбъркаме, рядко хабим ценно време да се обвиняваме за направеното. Като цяло рядко се самосъжаляваме, едно добро хапване, малко общуване с приятни хора, една-две чашки и забравяме голяма част от „житейските драми” които биха пратили една средностатистическа жена в емоционален нокаут.

Пияната жена е, ами, създава лошо впечатление на всички и в общи линии може само да се изложи, докато мъжът може да е стабилно посръбнал и все пак да е достоен за възхищение, да е душа на компанията, и току-виж, да свърши нещо полезно.

Мъжете не хабим време и енергия да плачем за глупости. Подреждането на коледната елха не ни кара да циврим обладани от меланхолия, терзанията на сърничката Бамби не извикват порой от сълзи в нас, и много рядко рожденните ни дни са повод за едноседмична депресия. Като говорим за това, определено сме облагодетелствани на тема възраст. Няма да видите мъж, който да крие годините си, защото идеално осъзнаваме че можем да сме страхотни и на 40, и на 50, че и след това. Не ни е гарантирано, разбира се, но можем.

Това са банални неща, но трябва да ги споменем накрая – мъжете сме по-силни, по-бързи, по-издръжливи и често изкарваме на крак настинки, които повалят нежните ни половинки на легло. Впрочем, те и затова са „нежни половинки”.

В никой случай по-горните неща не ни правят по-добри, разбира се. Но, да, не сме изтъкани от недостатъци, имаме си и предимства от които не трябва да се срамуваме или да се чувстваме неудобно. Напротив, трябва да сме наясно с тях и да се възползваме.

Пък и дамите имат не по-кратък списък от неща, за които можем да им завидим понякога. Сигурно някоя от тях може да го предостави.

 


Тагове:   НАС,   мъжете,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milamam - Виж, едни без други не можем - дру...
19.08.2010 16:02
Виж, едни без други не можем - другото е демаготия и начин да привлечем вниманието на аудиторията! Сори, не ме кефиш.
Дори и съпругът ми не би си позволил подобни "простотии" спрямо жените, а е автомонтьор - пословично за простак!
цитирай
2. kass - damnation
19.08.2010 16:14
Веднага го предоставям :)...
1. Не ни миришат краката
2. Колкото и да е топло, добре си ни е и не се потим като ... айде да не уточнявам... :)
3. Не ни се налага да мерим сили с други и да ядем бой за да се доказваме :)
4. Ако искаме дете - раждаме си го :)
5. Не ни се налага да се мазним за да получим секс, трябва само да си изберем с кой :)
6. Можем да носим каквото си искаме - поли, рокли, панталони, бюстиета, въобще всичко, което фантазията на човек е измислил :)
7. Плачем, когато ни се плаче, а не стискаме зъби за да не ни помислят за лигльовци :)..
8. Не ни се налага да се бръснем всеки ден, нямаме косми в ушите, носа и въобще по цялото тяло :)...
9. Нямаме комплекси за размера - на заплатата, акъла и естествено на ...ъъъ... трибуквието :)
10. Можем да симулираме оргазъм, за разлика от мъжа :) и естествено да получаваме множество такива...
Като се замисля, никак не е лесно да си мъж :):):)...
цитирай
3. dorichela - Приемам предизвикателството :)
19.08.2010 17:05
Жените може да си плачем, без да ни гледат странно или да ни се смеят, а някой мъж се разциври за дреболия, приятелите му ще го пукнат :) Жените можем само с поглед да накараме някой мъж да ни смени и напомпи гумите или да я закара на автомивка, да премести шкафа с 5см в ляво и да вдигне кащони с ненужни неща и да го занесе на тавана.
Жените могат да се прегръщат и целуват, да експериментират и това да подлудява мъжете, докато обратното... хехе, кажи, че си се целувал с мъж и гледай реакции :)
Това, което жените не могат да направят физически, го правят психически, прилагайки го на някой мъж, който го върши вместо тях - горепосочените физ-зарядки с местенията и колите :)
Жените избягват полицаи без да се налага да дават по 20 кинта :)
Жените могат да бъдат пичове и да гледат футбол и да пият бира, но мъж който харесва балет, не може да гледаш със същото око :)


Това ми хрумва като за начало и разбира се, всичко е в кръга на шегата :) На мен ми харесва да съм жена и хиииич не се оплаквам :)
цитирай
4. damnation - milamam, благодаря, че отдели в...
19.08.2010 17:09
milamam, благодаря, че отдели време да кажеш колко не те кефя и колко съм прост :)
Със здраве :)
цитирай
5. damnation - kass, dorichela, браво, с почти ...
19.08.2010 17:10
kass, dorichela, браво, с почти всичко изброено съм напълно съгласен :) Пък сигурно има и още :)
цитирай
6. malkiatprintz - Хех. . . айде пак "наЩе" ...
19.08.2010 20:12
Хех... айде пак "наЩе" срещу "ваЩе" :) И за едните и за другите е възможно (почти) всичко, когато не робуват на комплекси и стереотипи. А ако някой не възприеме с добро око дадена проява у едните, това е по-скоро проблем на неговите комплекси и стереотипно мислене, което води до въпроса дали човекът си заслужава :)
цитирай
7. damnation - Факт. Никой и не казва, че едните или ...
20.08.2010 10:22
Факт. Никой и не казва, че едните или другите могат/не могат това и онова :)
цитирай
8. malkiatprintz - ;)
21.08.2010 18:39
http://4.bp.blogspot.com/_Jaf922J_Dlc/TG2D66cNhwI/AAAAAAAAD7k/rLHcCDJ8HoU/s1600/00039658.jpg
цитирай
Търсене