Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2009 22:33 - Котки и бебета
Автор: damnation Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1000 Коментари: 2 Гласове:
0



Както знаете, фен съм на градските легенди или по-скоро, на това да ги разпердушинвам на пух и прах. Фен съм и на котките.

Има една, особенно злокобна такава, разпространена из почти цял свят - а именно, за домашната котка, която в изблик на ревност и злоба удушава новородени деца в люлките им.Или, малко по-свръхестествената версия - крадат им дъха. Като всяка легенда, тази си има и разновидности - например, в моя край се вярваше че сиамските котки били особено склонни към убийство на малки деца, защото имали "зли очи".

Е, науката все още не е документирала такива случай. Разбира се, любопитната природа на котката може да я привлече към бебето, както и топлината на легълцето му - това не е, както говорят бабите, от хищнически интерес и с злокобни намерения. Котките са едни от най-добрите родители в животинското царство, освен това - се привързват силно и трайно към децата, и не са малко случаите в които дори започват да ги "пазят" - неслучайно древните цивилизации толкова често са поставяли котката като пазител на домашното огнище и носител на плодородие .

Имайте в предвид, че котките все пак са си малко ревниви - опитайте се да не ги пренебрегвате съвсем когато децата ви се появят на бял свят. Животинчетата не го заслужават.

Друг е въпроса, като изключим митовете, до колко здравословно и хигиенично е, да се гледа котка на едно място с новородено - винаги го има риска животното да донесе бълхи или кърлежи, както и да пуска косми или да цапа.

Успех ви желая, и в гледането на котки, и в това на деца ! 




Гласувай:
0



1. gothic - Имам опит и с котарак, и с дете. . . не ...
11.06.2009 19:00
Имам опит и с котарак, и с дете...не по едно и също време :))))
цитирай
2. damnation - Ахахах, сега като се замисля и аз, за ...
11.06.2009 20:31
Ахахах, сега като се замисля и аз, за щастие само котарака е мой :)
цитирай
Търсене