Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2009 00:04 - Уроци по сваляне ?
Автор: damnation Категория: Тя и той   
Прочетен: 2751 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 12.06.2009 00:24


Автора не осъжда или заклеймява описания феномен - след като има достатъчно много заинтересовани от него, явно има реална полза. Въпреки това, има и аспекти на "обучението по флиртуване", които напълно заслужават неодобрение и иронично отношение.

Гледам и не вярвам на ушите си. Или, по-скоро, браузя и не вярвам на монитора си. Оказва се, че цивилизацията ни предлага и уроци и курсове по сваляне на жени.

С риск да се върна към старото си ампоа, от което - ужким - усилено бягам, винаги ми се е струвало, че това е нещо което идва от вътре. Няма лекции, няма и правила, не дай си боже - тестове и изпити, освен тези, които живота така или иначе поднася на един мъж.
Добре де, нека не изглеждам толкова незапознат и паднал от луната - виждал и чувал съм за това явление.
Предимно в тъпички американски комедии.

Както и да е, озадачен и привлечен като нощно насекомо от фаровете на автомобил, аз реших да се запозная по-отблизо с този феномен.

Нека започнем с теорията, че мъжете се делят на три основни вида - алфа, бета и гама.
Според информацията, която намерих в интернет, ето я и класификацията :

Алфа мъж : родени победители и лидери. Мъжествени до крайност, с излъчване, силни и горди, с несломим сексуален апетит. Не е изобщо задължително да са особено умни - тъй или иначе, приема се вродената им харизма, ще им помогне да намерят кой да мисли вместо тях. Родени да побеждават, отличаващи се от околните дори само с присъствието си, енергични, действени. Според психотипа - въпреки че са мъже и половина, са моногамни.

Бета мъж : Съветници и помощници. По-образовани и целеустремени от алфа-самците, но явно, с по-малко тестостерон. Романтични, интелигентни, кавалери и рицари - докато алфа мъжкарите разчитат на сила и страст, то тук можете да намерите неустоимия принц от приказките. Идеални за съпрузи и бащи, но неспособни да се справят с напрежение и трудности.

Гама мъж : Или, според тази градация, нещо далечно наподобяващо мъж. Слаби, безволеви. Сравнени с хищниците - неумеещи да ловуват, болни индивиди. Арт-льохмани. Кандидат мъже под чехъл. Лузъри. Затова пък мечтатели и поети, колкото да им лепнем един плюс.

Така, Автора, демек - аз, намира по малко от себе си в всичките изброени групи. Намира в тях и по малко от повечето си познати от мъжки пол, с съвсем малки изключения. Като обобщение, пак автора се чуди що за глупост е тази класификация и дали създателя и не смърка боя за обувки.

Както и да е, да изоставим популярната псевдо-психология и да се върнем към курсовете по свалячество. Държа да отбележа, че прегледах доста сайтове и курсове, и българските са сравнително интелигентна работа, поставени до някой от западните. Термина Алфа-мъж се използва, в всички посветени на темата сайтове, като мантра, като благословия, като парола отключваща щастието - и всеки, независимо дали е пъпчив тийн, достолепен господин надхвърлил годините в които се предполага че трябва да се занимава с "свалки" или просто мъж, го повтаря поне по два пъти в изречение. Бета, Гама, Епсилон и други именувани с латински букви "категории" мъже не се споменават - освен като кръвна обида.
Лошо няма, всяка група и суб-култура си има своя терминология и правила.
Обаче, това което, явно е крайната цел на тези така полезни курсове, малко се различава от описанието в горната теория.
Да, има уроци как да изглеждаш самоуверен. Как да печелиш внимание и да го задържаш. Как се оправяш с конкуренция. Как да се поддържаш или да направиш гласа си да звучи по силен и плътен.
Всичко изброено до тук, особено, ако е преподадено качествено, наистина би могло да бъде от огромна полза на човек ( даже, не само на мъж ) който се нуждае от капка увереност или малко самонадеяност. Аплодирам хората, сетили се да направят достъпни такива съвети.
Аз самият редовно говоря прекалено тихо.
Но....
По голямата част от нещата, които се проповядват в култа на "алфа-свалячите" са тотални свинщини, прескачат се заглавия като :
" Как да въртим много връзки едновременно, без да ни усетят"
" Как да правим страхотен секс, без да сме заплашени от обвързване"
" Как да излъжем жената гледайки я в очите, така че да не се усети"
" Най-лесния начин да вкараме в леглото си ученичка"
И тн. и тн.

Явно, в стремежа си да захранят интереса на достатъчно самотни и страдащи от различни сексуални проблеми клиенти, готови да си платят за да им се каже как да "бъдат мъже". Без грам съжаление и без никакво намерение да се извинявам, ако има засегнати, едва ли мъж с нормални интимни и социални отношения, би се заел насериозно с това. А, без да очаквам някой да се съгласи с мен, това едва ли са най-важните неща, които мъжът трябва да може. За екстри как да направиш искрен комплимент, разпалващ еротичен масаж или дори - да водиш повече от десет минутен разговор с мъже, и дума не става...

Отново ( сега мога да бъда обвинен, че се опитвам да изсмуча внимание, продължавайки насилствено най-четената си засега тема :) ) липсват основните мъжки черти - чест, благородство, отговорност и тн, и тн...
Всичко това горе, не може да създаде мъж. В най-добрия вариант, може да роди успешен самец.
Така че, ако имате какъвто и да е проблем с самочувствието и увереноста, споменатите "уроци" могат да помогнат. Сигурно могат да помогнат, и в случай че спешно и отчаяно някой се нуждае от секс ( като имайте в предвид - и шамара получен от жена, си е физически контакт реално погледнато ).
А ако искате нещо повече, от това да сте доволно помпащ нерез - огледайте се. Около вас все ще има от кой да се поучите, безплатно и доста по ефективно.



Тагове:   отношения,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - za6to se hva6ta6 za tezi kategori. . ...
12.06.2009 08:01
za6to se hva6ta6 za tezi kategori..alfa..i neznam si kakvo....
цитирай
2. damnation - Не се хващам - обяснявам ги като част ...
12.06.2009 10:03
Не се хващам - обяснявам ги като част от явлението. Домързя ме да търся кой ги е измислил.
цитирай
3. анонимен - neznam. . tezi psiholozi iskat da ni ...
12.06.2009 10:09
neznam ..tezi psiholozi iskat da ni vkarat v nqkakvi kolovozi..eeeee ne stava... haresvam majat da e silen , romanti4en..i stihove moje da pi6e... i malko da e shvanat...i malko pod 4ehal da e..... i malko me4tatel..ot vsi4ko po malko....nooooooo tezi ne6ta zavisqt i ot jenata... dali tq 6te saumee da go predrazpoloji..... za da moje toi da izqvi sebe si...v razli4nite tonalnosti...obi4am majat da e mnogolik i nepredvidim.. moje bi 6toto az sam takava... znam li...
цитирай
4. анонимен - interesno
12.06.2009 12:36
e dobre de, koi e nai-lesniya na4in da vkarame v legloto si u4eni4ka? :D
цитирай
5. damnation - Де да знам - когато бях ученик пок...
12.06.2009 12:40
Де да знам - когато бях ученик поканата за кафе беше добро начало :)
цитирай
6. анонимен - ama ve4e ne sym u4enik
12.06.2009 12:43
ot ima nyama 5 godini :P
цитирай
7. damnation - Със сигурност погледът ми върху ...
02.02.2015 11:09
Със сигурност погледът ми върху нещата се е променил от 2009-та насам :)
цитирай
Търсене